Almanya Mesut'u konuşuyor

Almanya Bundesliga takımlarından Werder Bremen'de oynayan ve 5-2 kazanılanBayern Münih ve 5-4 kazanılan Hoffenheim maçlarında attığı ve attırdığı gollerle yıldızlaşan Mesut Özili, ülkenin dünyaca ünlü spor dergisi Kicker'in okuyucuları tarafından açık ara farkla eylül ayının en iyi futbolcusu seçti.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 11:06
Abone Ol google-news

Mesut, bu konuda yapılan oylamada okuyucu oylarının yüzde 73,5'ini alarak ayın futbolcusu seçilirken, Bayer 04 Leverkusen'de oynayan Patrick Helmes yüzde 19,6 ile ikinci, TSG 1899 Hoffenheim'de forma giyen Vedad İbisevic de oyların yüzde 6,9'unu alarak üçüncü sırada yer aldı.

Bundesliga'da 48 kez forma giyen Mesut, bu sezon oynadığı karşılaşmalarda etkili ve güzel futboluyla adından çok söz ettirmeye başlamıştı. Mesut, ligde Bayern Münih'e karşı gösterdiği başarılı performansından bir hafta sonra TSG 1899 Hoffenheim'e karşı da 2 gol atarak formda olduğunu göstererek, Alman basınında geniş şekilde yer aldı. Mesut'un, FC Schalke 04'te oynadığı dönemde teknik direktörü olan Mirko Slomka, Mesut hakkında Kicker dergisi için yazdığı bir makalede, Mesut'un ayın futbolcusu olmayı hak ettiğini ve kendisi adına sevindiğini söyledi. Slomka, Mesut'un çok yetenekli bir futbolcu olduğunu, özellikle de topla çok hızlı olduğunu belirterek, aynı zamanda da gol pozisyonlarını tayin edebilme yeteneği bulunduğunu savundu. Unutamadığı bir anısını da anlatan Slomka, FC Schalke 04'ten Galatasaray'a transfer olan Lincoln'ün, daha önceleri kedisine gelerek Mesut ile birlikte oynamak istediğini söylediğini, bunun Lincoln ve Werder Bremen'de oynayan Diego gibi çok iyi futbolcuların benzer kaliteye sahip birini çabuk fark ettiklerini gösterdiğini belirtti. Slomka, Mesut'un teknik direktör ve takımı tarafından kabul gördüğünü ve gelişme gösterdiğini açık bir şekilde ortaya koyduğunu kaydetti
 
Bu arada Werder Bremen'in teknik direktörü Thomas Schaaf ve takım menajeri Klaus Allofs, ligde bu sezon adından sıkça söz ettiren Türk kökenli oyuncu Mesut Özil'i övdüler. Schaaf, her genç oyuncudan Mesut'un oyununu sergilemesini beklediklerini belirterek, ''Mesut'un gelişme sağladığını son haftalarda hep söylüyorduk. Bunu hazırlık döneminde de gösterdi'' dedi.

Mesut'un kendisine duyduğu güvenin arttığını ifade eden Schaaf, Mesut'un kendi başına bir şeyler yapmaya hevesli olduğunu, bunun da kendisine duyduğu güveni artırdığını kaydetti. Schaaf, Mesut'un sadece gol attığı için değil, takım içinde iyi şeyler yaptığı için de önemli bir oyuncu olduğunu sözlerine ekledi.

Allofs da, hızlı olan, duran topları iyi değerlendiren ve son pasları iyi kullanan Mesut'un çok genç ve yetenekli bir futbolcu olduğnuu belirterek, ''Mesut'un gelişmesi henüz tamamlanmadı. Çok şey öğrenmek istemesi de güçlü yanlarından biri'' dedi.

Mesut, ligde takımının Bayern Münih ve TSG 1899 Hoffenheim takımlarına karşı oynadığı karşılaşmalarda başarılı futboluyla dikkatleri üzerine çekmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler