Irak'ta bombalı saldırı

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen iki intihar saldırısında ölü sayısı 19'a yükseldi, yaralı sayısı ise 50 olarak açıklandı. Saldırıların sorumluluğunu üstlenen henüz olmadı, ancak Irak'taki El Kaide örgütü gibi radikal Sünnilerden şüphe ediliyor.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 12:03
Abone Ol google-news

Irak'ın başkenti Bağdat'ta düzenlenen iki intihar saldırısı için polis, saldırganların Bağdat'ın iki camisine sabah namazına giden Şii cemaati hedef aldığını belirtti. Saldırıların birinde bomba yüklü beyaz bir Mercedes marka araç kullanan intihar saldırganı, Zafereniye semtindeki camiden 20 metre uzakta, Iraklı askerlerin kendisini binaya yaklaştırmamaya çalışırken aracı havaya uçurdu. Bu saldırıda 14 kişi öldü, 28 kişi yaralandı.
 

Diğer saldırıda ise saldırgan, kentin doğusundaki Yeni Bağdat bölgesinde bulunan Resul Camisinden cemaatin çıkışı sırasında üzerindeki patlayıcıları ateşledi. Bu saldırıda ise 5 kişi öldü, 22 kişi yaralandı.

Öte yandan, Bağdat'ın kuzeyine 90 kilometre uzaklıktaki Vecihiye'de bir minibüsün yolcularına silahlı kişilerin ateş açması sonucu 6 kişi öldü. Diyala bölgesindeki polis, saldırıda 2 çocuk, 3 kadın ve bir adamın öldüğünü, bir kadın ve küçük çocuğunun yaralandığını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler