Almanya'da kutlama

Almanya'nın çeşitli kentlerinde yarın iki Almanya'nın birleşmesinin 18. yılı kutlanacak. Federal Eyalet Temsilciler Meclisi'nin (Bundesrat) dönem başkanlığını Hamburg Eyaleti Başbakanı Ole von Beust'un üstlenmesi nedeniyle, resmi kutlamalar Hamburg kentinde yapılacak. Resmi törene Cumhurbaşkanı Horst Köhler ve Başbakan Angela Merkel de katılacak.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 12:04
Abone Ol google-news

Başkent Berlin'de de, 2006 yılı Dünya Futbol Şampiyonası sırasında şenlik alanına çevrilen ve tarihi Brandenburger Tor'dan (Brandenburg Kapısı) Siegessaeule'ye (Zafer Anıtı) kadar uzanan yaklaşık 1,5 kilometrelik ''17. Juni'' (17 Haziran) adlı ana cadde, 3 gün boyunca eğlence programları için trafiğe kapatılacak.

Alman hükümetinin göç ve uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, iki Almanya'nın birleşmesi vesilesiyle yaptığı açıklamada, eski Doğu Almanya topraklarında yaşayan vatandaşların 18 yıl içinde sağlanan gelişmelerden dolayı kendileriyle gurur duymaları gerektiğini belirtti.

Uzmanlar, iki Almanya'nın birleştiği tarih olarak kabul edilen 3 Ekim 1989'dan bu yana eski Doğu Almanya'daki eyaletlere yaklaşık 1,3 trilyon Avro yatırım yapıldığını tahmin ediyor.

İki Almanya'nın yeniden birleşmesi gününün resmi tatil olması nedeniyle ülkedeki camiler de İslamiyet'i tanıtmak amacıyla geleneksel olarak ''Açık Kapı Günü'' düzenleyecek. Berlin'de bu amaçla yarın Hacı Bayram, Mariendorf, Merkez, Mevlana, Osman Gazi ve Yunus Emre camileri yerel saatle 14.00'ten 18.00'e kadar, Şehitlik Camii ise saat 14.00'ten 22.00'ye kadar ziyaretçilere açık kalacak.

Öte yandan, bir grup Alman mimar, iki Almanya'nın birleşme gününde havada asılı kalacak büyük bir bayrak projesi üzerinde çalıştıklarını bildirdi. 100 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde yapılması düşünülen ve üzerinde yüzlerce birbirinden ayrı hazırlanacak bölümlerin sıcak havayla doldurulacağı plastik bayrak, her yıl resmi kutlama töreninin yapılacağı kentin üzerinde 150 metre yükseklikte kendiliğinden havada asılı kalacak.

Projenin henüz tasarım aşamasında olduğu ve öncelikle politikacılar tarafından da onay görmesi gerektiği kaydedildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler