İran'dan Filistin sorununa öneri

İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, Filistin sorununun halledilmesine ilişkin İran'ın önerisini gündeme getirdi. Devlet televizyonunun haberine göre, İran, Filistin sorununun özgür bir ortamda yapılacak referandumla çözülebileceğini belirtti.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 12:11
Abone Ol google-news

İran Dışişleri Bakanı Menuçehr Mutteki, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile görüşmesinde, Filistin sorununun halledilmesine ilişkin İran'ın önerisini gündeme getirdi.  Mutteki, "Filistin halkının vereceği her karara saygı duyulmalı. Sorunun temelinde toprağın asıl sahiplerinin dikkate alınmaması var. İran, Filistin sorununun ancak özgür ve adil bir referandumla çözüleceğine inanıyor" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad da "Filistin halkı kendi kaderini kendisi belirlemeli. Karar her ne olursa olsun, İran buna saygı duyacak. Filistinliler, siyonistlerin kalmasını istiyorlarsa, onlar kalabilir, aksi durumda Filistin'i terk etmeleri gerekir" demişti.

Müslümanlar ve Yahudilerin yüzyıllarca barış ve huzur içinde yaşadığını hatırlatan Ahmedinejad, "Siyonistler, güç ve sermaye peşinde olan siyasi bir gruptur. Siyonizmle Yahudilik farklı şeylerdir" diye konuşmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler