Anadol: Yolsuzluk davaları çorap söküğü gibi

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma töreninde CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, ''Deniz Feneri davası Almanya'da bitti, yolsuzluk davaları çorap söküğü gibi gelmeye başladı'' dedi.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 14:00
Abone Ol google-news

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, ''Deniz Feneri davası Almanya'da bitti, yolsuzluk davaları çorap söküğü gibi gelmeye başladı'' dedi.
 

CHP İzmir İl Başkanlığı'nda düzenlenen bayramlaşma törenine CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, İzmir milletvekilleri Canan Arıtman, Bülent Baratalı, Ahmet Ersin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe ve belde belediye başkanları ile partinin ilçe başkanları katıldı.
 

Kemal Anadol, bayramlaşma töreni öncesi yaptığı konuşmada, Deniz Feneri davasının Almanya'da bittiğini ve yolsuzluk davalarının çorap söküğü gibi gelmeye başladığını öne sürdü.
 

Şaban Dişli'nin AKP'nin genel başkan yardımcılığı görevinden istifa ettiğini anımsatan Anadol, ''Milletvekilliğinden istifa edebiliyor mu?'' dedi.
 

Deniz Baykal'ın mal varlığı ile uğraşıldığını söyleyen Kemal Anadol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Baykal'ın dokunulmazlığını kaldırma konusunda öneride bulunduklarını, ancak ''AKP'den ses çıkmadığını'' savundu.
 

Anadol, konuşmasında yerel seçimlere de değinerek, şunları kaydetti: ''Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sen oğluna gemi alabilirsin, ama İzmir'i alamazsın. Kemal Unakıtan sen oğluna mısır, yumurta ithal etme hakkı alabilirsin, kendine af çıkarabilirsin, ama İzmir'i alamazsın. İzmir boğazınızda kalır. Burası size yabancı muhit.''
 

CHP İzmir İl Başkanı Kemal Karataş da yerel seçimlerin ''İzmir üzerinden oynanacağını'' öne sürerek, ''İzmir ya sosyal demokratların çıkış noktası olacak ya da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin söylediği gibi 'kale' düşmüş olacak. Böyle bir şey olmaması için CHP'liler her fedakarlığa hazır'' diye konuştu.
 

Bu arada, bayramlaşma öncesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na söz verilmemesi üzerine bir partili, ''Başkanı dinlemeyecek miyiz?'' dedi.
İl Başkanı Kemal Karataş'ın, ''İsterse konuşabilir'' demesi üzerine Kocaoğlu, ''O iş sırayla olacaktı'' diyerek, konuşmak istemediğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler