Savaş gemilerinden korsanlara kuşatma

Somali açıklarında silah yüklü gemiye el koyan korsanlar, ABD ve Rus savaş gemileri tarafından kuşatıldı. Geçtiğimiz perşembe gününden bu yana alıkonan tank ve ağır silahlarla yüklü Ukrayna şilebinin bırakılması için korsanlar, 20 milyon dolar istiyor. Geminin sahibi şirket ile korsanların görüşmeleri sürüyor.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 14:36
Abone Ol google-news

Somali açıklarında silah yüklü Ukrayna şilebine el koyan korsanlar, gemiyi serbest bırakmak için fidye olarak istedikleri 20 milyon dolardan daha az bir miktarı kabul etmeyeceklerini bildirdi.

Korsanların sözcüsü olduğunu söyleyen Sugule Ali, AP ajansına, Sovyet yapımı 33 tankın da aralarında bulunduğu silah yüklü gemi için istedikleri fidyenin miktarını "kesinlikle indirmeyeceklerini" söyledi. Ali, gemiye müdahale girişimi ya da baskının "geri tepeceğini" söyledi.

Öte yandan, korsanların geçen perşembe gününden bu yana alıkoyduğu tank ve ağır silahlarla yüklü Ukrayna şilebi, Somali açıklarında demirli bulunuyor. Somali'nin izin vermesi üzerine, ABD ve Rus savaş gemileri operasyon için bölgeye geldi.

İçinde 20 kişilik mürettebatın bulunduğu geminin sahibi şirket ile korsanların görüşmelerinin sürdüğü bildiriliyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler