Schulz: AB ile Rusya işbirliği ihtiyaç

Amerika'da patlak veren ve Avrupa'ya yayılan küresel finansal kriz bir takım soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Avrupa Parlamentosu (AP) Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz, ''Muhtemelen dünyada Amerikan hakimiyetinin sonunu gözlemliyoruz'' dedi. Schulz dünya ekonomisinin istikrarı için de AB ile Rusya arasında işbirliğine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 14:37
Abone Ol google-news

Avrupa Parlamentosu'ndaki sosyalistlerin önde gelen isimleriyle birlikte Rusya'yı ziyaret eden Martin Schulz, yaptığı açıklamada, küresel istikrar için AB ile Rusya arasında işbirliğinin artırılması çağrısında bulundu.

''Yeni ABD Başkanı, vergileri yükseltme ve uluslararası taahhütlerini azaltma ihtiyacı hissedecek'' diyen Schulz, ''Amerika'nın boşluğunun para ve asker olarak dengelenmesi ihtiyacı yüksek bir çatışma potansiyeline yol açabilir'' uyarısında bulundu. Schulz, ''Muhtemelen dünyada Amerikan hakimiyetinin sonunu gözlemliyoruz'' dedi.

 

AB - Rusya işbirliği

Rusya'ya karşı aşırı sağ kesimlerin ''abartılı'' saldırgan söylemlerini reddettiklerini vurgulayan Schulz, ''Rus hükümetinin yaptığı her şeyi onaylamıyoruz. Fakat birbirimize, son 2-3 yılda farkına vardığımızdan daha fazla ihtiyacımız var. Önümüzdeki yıllarda AB ile Rusya arasında işbirliği dünya ekonomisinin istikrarı için hayati ihtiyaç olacak'' değerlendirmesinde bulundu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler