Cumhuriyet iPhone'da

Cumhuriyet haberleri artık iPhone cep telefonlarından da okunabilecek. Cumhuriyet'in iPhone için geliştirdiği yazılım Apple Store'dan ücretsiz olarak yüklenebiliyor. iPhone kullanıcıları, yazılım sayesinde Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri cep telefonlarından dakika dakika izleyebilecekler.

Yayınlanma: 12.04.2010 - 21:04
Abone Ol google-news

Cumhuriyet'in iPhone kullanıcıları için hazırladığı yazılım dün Apple Store'a girdi. Cumhuriyet haberlerini iPhone'dan okumak isteyen Cumhuriyet okurları yazılımı telefonlarına ücretsiz olarak yüklemeye başladılar. Okurlar tarafından beğeniyle karşılanan yazılım ilk gün 5 üzerinden 4 yıldız aldı. Cumhuriyet okurları yeni yazılım sayesinde Türkiye ve dünya gündemini cep telefonlarından dakika dakika izleyebilecekler.

iPhone dışındaki cep telefonlarından Cumhuriyet haberlerine ulaşmak isteyen okurlar ise cep telefonlarıyla internete bağlanıp "http://m.cumhuriyet.com.tr" adresinden haberleri okuyabiliyorlar. Bunun için cep telefonlarına program yüklenmesi ya da özel bir ayar yapılması gerekmiyor.

Cumhuriyet haberlerinin cep telefonlarından okunabilmesi için oluşturulan "Cumhuriyet Mobil" sayfası, 6 Nisan'da yayına girmişti. 6 gün sonra Cumhuriyet'in iPhone yazılımı devreye girdi. Haberlerin, bilgisayar ekranına göre çok daha küçük olan cep telefonu ekranlarından da rahatça okunabilmesini sağlamak amacıyla özel tasarımlar yapıldı.

Cumhuriyet'in iPhone için oluşturduğu yazılımla, Cumhuriyet Haber Portalı'nda yayınlanan tüm haberlere ulaşılabiliyor. Gündemin öne çıkan haberlerinin yanı sıra, "Son dakika" bölümünde gün boyu yaşanan gelişmeler dakika dakika izlenebiliyor. Cumhuriyet sayfaları sürekli güncelleniyor. Kimi günler, yayınlanan haber sayısı 200'e ulaşıyor.


25 Bölüm


Cumhuriyet iPhone yazılımında 25 alt bölüm yer alıyor. Siyaset, Türkiye, dünya, ekonomi, kültür-sanat, spor, hava durumu gibi geleneksel bölümlerin yanı sıra, sağlık, çevre, çalışma yaşamı, eğitim, kitap, bilim- teknik, gezi, tarım gibi özel bölümler de var.

Cumhuriyet çizlerlerinin karikatürleri de iPhone'a girdi. Cumhuriyet okurlarının görüş yazıları  "Olaylar ve Görüşler",  bölümünde yer alıyor. "Söyleşi", "Dosyalar" ve "Belge Arşivi" gibi bölümler de okurların ilgisini çekecek bölümler arasında.



İnternette 12 yıl

İnternet üzerinde 1998 yılında "gazete" gibi yayınlanmaya başlayan ve "e-gazete"nin ilk örneklerinden olan Cumhuriyet, 2008 yılında haber portalı ile okurun karşısına çıktı. Aynı yıl Cumhuriyet kitapları için "www.kitap.cumhuriyeti.com.tr" adresinde oluşturulan internet sayfası yayına açıldı.

2010 yılı başında www.cumhuriyet.com.tr'de "İngilizce" bölümü yayına girdi. 6 Nisan'da "Cumhuriyet Mobil" açılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler