Rusya'dan nükleer atak

Rusya, denizaltıdan fırlatılan yeni bir nükleer füzeyi gelecek yıl konuşlandırmayı planlıyor. Rus silahlı kuvvetleri teçhizat sorumlusu Albay Vladimir Popovkin, Rusya'nın Gürcistan ile önceki ay girdiği savaşın, bu kararın alınmasında etkili olduğunu ifade etti. Moskova'nın yeni nükleer füze konuşlandırma planının, ülkenin nükleer vurucu gücünü artırma kararlılığının işareti olarak değerlendiriliyor.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 15:12
Abone Ol google-news

Rusya'nın, denizaltıdan fırlatılan yeni bir nükleer füzeyi gelecek yıl konuşlandırmayı planladığı bildirildi.

Rus silahlı kuvvetleri teçhizat sorumlusu Albay Vladimir Popovkin, Savunma Bakanlığı'nın yayın organı "Kızıl Yıldız"a yaptığı açıklamada, Rusya'nın Gürcistan ile önceki ay girdiği savaşın "Kendilerini, silahlı kuvvetlerinin halihazırdaki durumunu yeniden değerlendirmeye ve nasıl geliştireceklerini düşünmeye zorladığını" ifade etti.

Moskova'nın yeni nükleer füze konuşlandırma planının, nükleer vurucu gücünü artırma kararlılığının işareti olarak değerlendiriliyor.

Rusya'nın gelecek yıl konuşlandırmayı planladığı denizaltıdan atılan uzun menzilli nükleer "Bulava" tipi füze, karadan atılan Topol-M tipi füzenin geliştirilmiş versiyonu olarak biliniyor. Rus donanması en son 18 Eylül'de başarılı Bulava denemesi yaptığını açıklamıştı.

Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ve Başbakan Vladimir Putin, Rusya'nın ek kaynaklarla yeni yüksek teknoloji silahlar alarak askeri gücünü artırma taahhüdünde bulunmuştu. Putin dün de gelecek yıl askeri harcamalar için 3,1 milyar dolarlık ek harcama yapılacağını bildirmişti. Ek bütçeyle kısmen Gürcistan savaşında kullanılan teçhizatın da yerine konmasının planlandığı kaydediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler