AB'den 'yeşil ışık'

Avrupa Birliği, Türkiye ile üyelik müzakerelerinde yeni bir başlığın açılmasına onay verdi. Brüksel’de toplanan AB Daimi Temsilciler Komitesi (COREPER), Türkiye ile "Bilgi Toplumu ve Medya" faslında müzakerelerin başlatılması konusunda görüş birliğine vardı.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 18:36
Abone Ol google-news

ABHaber’e göre, Brüksel'de 1 Ekim'de toplanan COREPER "Bilgi Toplumu ve Medya" faslında müzakerelerin açılması konusunda bir uzlaşıya vardı. Böylece, söz konusu fasılda müzakerelerin açılabilmesi için Türkiye'den pozisyon belgesini sunması istendi. Daha önce yapılan açıklamalarda "Bilgi Toplumu ve Medya" ile "Sermayenin Serbest Dolaşımı" fasıllarının, AB Fransa Dönem Başkanlığı süresince açılacağı belirtilmişti. ABHaber'e konuyla ilgili bilgi veren Avrupa Komisyonu'ndan bir yetkili de, Türkiye'nin AB reformlarındaki performansına göre müzakerelerin hızının belli olacağını söyledi.


Düşünce özgürlüğü, sendika hakkı

Türkiye'nin düşünce ve ifade özgürlüğü alanında yapacağı reformlar sonrası “Bilgi Toplumu ve Medya” faslının hızlı bir şekilde müzakerelerinin tamamlanabileceğine işaret eden Komisyon yetkilisi, Türkiye'deki medya sektöründe çalışanlara sendika hakkının tanınmasının önemine dikkati çekti


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler