Rum Yönetimi memnun değil

Kıbrıs Rum yönetimi, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nde (AKPM) yaptığı konuşmadan memnun değil. Kıbrıs Rum yönetimi, Talat'ın bugün ve gelecek hakkında konuşmadığını ileri sürerek, Talat'ın Kıbrıs sorunuyla ilgili Türk tarafının bilinen görüşlerini tekrarladığını savundu.

Yayınlanma: 02.10.2008 - 20:12
Abone Ol google-news

Kıbrıs Rum yönetimi Sözcüsü Stefanos Stefanu, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM)'nde yaptığı konuşmadan yaptığı konuşmanın, ''çözüm çabalarına yardımcı olmadığını" iddia ederek, ''Talat'ın Kıbrıs sorunuyla ilgili Türk tarafının bilinen görüşlerini tekrarladığını'' savundu.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın AKPM'de yaptığı konuşmada, ''bugün ve gelecek hakkında konuştuğunu, Talat'ın ise geçmiş hakkında konuştuğunu'' ileri süren Stefanu, Kıbrıslı Rum ve Kıbrıslı Türklerin Kıbrıs sorununa çözüm bulmak için beraber çalışmaları gerektiğini söyledi.

''Kıbrıs sorununa 1977 ve 1979 Üst Düzey Anlaşmaları çerçevesinde, tek egemenlik, tek uluslararası kimlik ve tek vatandaşlığa sahip olan, iki toplumlu ve iki kesimli bir çözüm bulunması gerektiğini' yinelen Rum sözcü, ''Hristofyas'ın bu ilkeler zemininde bir çözüm istediğini'' dile getirdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, dün Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Genel Kurulu'na hitap etmişti. Talat, ''Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili müzakerelerde en büyük sorunun, Kıbrıslı Rumların, Kıbrıslı Türklerin siyasi eşitliğini tanımaktaki isteksizliği olduğunu'' söylemişti. Talat, Rumların adada egemenliği Türklerle paylaşmak istememelerinin en önemli sorunların başında geldiğini bildirmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler