"Kocam TSK'deki köstebek"

İhanetle suçlanan Sunahanım Güven, eşi emekli Tümamiral İlker Güven'i suçladı: O bir numaralı köstebektir. Ergenekon'da Deniz Kuvvetleri'yle ilgili bilgileri kocam sızdırdı.

Yayınlanma: 14.04.2010 - 06:36
Abone Ol google-news

Emekli Tümamiral İlker Güven’in, Ankara Esenboğa Havalimanı VİP Salonu’nda eski bakanlardan Orhan Birgit’in soyadını kullandığı ‘bilet’ ile suçüstü yaptırdığı boşanma davası süren eşi Sunahanım Güven’den çarpıcı bir iddia geldi. Habertürk'ün haberine göre Sunahanım Güven kendisini eski bakan Birgit ile aşk yaşamakla da suçlayan emekli Tümamiral İlker Güven’in ‘köstebek’ olduğunu ileri sürerek, “Deniz Kuvvetleri’ne  ait bilgileri paşalar veriyor. O paşalardan biri de benimkocamdı. Deniz Kuvvetleri’nin her türlü gizli bilgisini o verdi. Evdeki çantalar içinde 5 milyon dolar vardı. Pırlantalarım çalınmıştı ama bu paraya dokunulmamıştı. Ayrıca Deniz Kuvvetleri’nden çıkarılmış gizli belgeler de evdeydi” dedi.


VİP'te suçüstü yaptı

Habertürk, dün sürmanşetten emekli Tümamiral İlker Güven’in, boşanma davası açtığı eşi Sunahanım Güven’i eski Turizm Bakanı Orhan Birgit’in “eşi” gibi soyadını kullanarak Ankara Esenboğa Havalimanı’nın VIP Salonu’ndan geçerken suçüstü yakalattığını duyurdu. 8 Mart’ta yaşanan olayda İlker Güven’in ihbarıyla üzerinde “Birgit” soyadına düzenlenen bilet bulunan Sunahanım Güven hakkında tutanak tutulmuş; İlker Güven ikiliyi aşk yaşamakla da suçlamıştı.

Sunahanım Güven eşiyle ilgili son derece çarpıcı bir iddiada bulundu. İlker Güven’in Ergenekon soruşturmasında Deniz Kuvvetleri ile ilgili ortaya atılan iddiaları kamuoyuna sızdıran isimlerden biri olduğunu söyleyen Sunahanım Güven, şöyle konuştu:

“Deniz Kuvvetleri’ne ait bilgileri paşalar veriyor. O paşalardan biri de benim eşimdi. Eşim bir numaralı köstebekti. ‘40 yıl bu şerefsiz askere hizmet ettimama iki yakambir araya gelmedi. Madem Yaşar Büyükanıt ve Özden Örnek yapıyor; ben de yaparım’ diyordu. Evdeki çantaların içinde 5 milyon dolar vardı. Pırlantalarım çalınmıştı ama bu paraya dokunulmamıştı. Ayrıca Deniz Kuvvetleri’nden çıkarılmış gizli belgeler de evdeydi. Eşim evdeki 5 milyon doları alt kademedeki insanlara dağıtıyordu. Karşılığında gizli belgeleri alıyordu. Eşim bu belgelerin karşılığında her ay buluştuğu 2 kişiden 20 bin dolar alıyordu. Hatta 15 günde bir 50 bin ya da 100 bin dolar da ekstradan veriliyordu.

Eşimin iki oğlu ise bu para transferinde kuryelik yapıyordu. Bana da ‘Gördüklerini unutacaksın’ diyordu. Ama her alanda sıkıştığı için beni iffetsizlikle suçluyor.” Eşinin, avukatıyla aşk yaşadığını da iddia eden Sunahanım Güven, “Eşim, çalıştığı kooperatifin başkanlığına seçildiğinde 800 bin doları olduğu yönünde mal beyanı bildirdi. Emekli bir askerin nasıl bu kadar parası olur?” dedi.
 

‘Güzel kadınım yaşlıyla olmam’

Eski Bakan Orhan Birgit’in soyadını kullandığı bilet ile Ankara Esenboğa Havalimanı’nın VIP Salonu’ndan geçerken eşi emekli Tümamiral İlker Güven’in suçüstü yakalattığı Sunahanım Güven, biletini kendisini davet eden kuruluşun aldığını, elektronik bilet olduğu için soyadı hanesinde ‘Birgit’ yazdığını görmediğini savundu. Sunahanım Güven, “Türkiye standartları üzerinde güzel ve alımlı bir kadınım. 86 yaşındaki Orhan Birgit’e gelinceye kadar binlerce insanla birlikte olabilirim. Yakıştırma da mantıklı olmalı. 26 yaşında gençle aşk yaşıyor dese biraz yakışırdı” diye konuştu.
 

‘Ben şerefli bir amiralim’

Emekli Tümamiral İlker Güven ise, eşinin “köstebek” iddiasına sert tepki gösterdi. Güven, “Bana yapılacak en büyük hakaret budur. Büyük bir yalan ve iftira. Ben şerefli bir amiralim. Bu iddiayı atana hukukun verdiği her hakla karşı çıkarım; dava açarım” dedi.
 

‘Aşk yaşını geçtik’

Orhan Birgit, “86 yaşımdayım. Âşık olacak yaşı çoktan geçtim. Bir kitap yazıyorum. Sunahanım Güven de bana yardım ediyor. Bileti düzenleyen hata yaptığı için soyadı ‘Birgit’ olarak yazmış” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler