Gazetelerde bugün

Cumhuriyet Gazetesi, krizin Türkiye'ye etkisinin sert olacağını uzman görüşleriyle okurlarına duyuruyor. Hürriyet Gazetesi 'Yeterince tatlı değil' diyerek kurtarma paketinin endişeleri gidermediğini manşetine taşıdı. Radikal Gazetesi ise manşetten, Felsefeciler Derneği'nin müfredattaki değişikliklere itirazını gördü.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 07:07
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Uzmanlar uyarıyor

Eski Maliye Bakanı Temizel, krizden Türkiye’nin etkilenmemesinin mümkün olmadığını belirtirken eski Devlet Bakanı Söylemez, ağustosböceği gibi gününü gün eden AKP’nin sorunun büyüklüğünün farkında olmadığını söyledi. Eski Hazine Müsteşarı Öztrak, krizin boyutunun çok ciddi olduğunu vurguladı. Profesör Yeldan, Türkiye’yi 2010’a kadar durgunluk yıllarının beklediğine dikkat çekti.

 

 

HÜRRİYET

Yeterince tatlı değil

Kurtarma paketi 150 milyar dolarlık artışla 'tatlandırıldı' ve ABD Senatosu'ndan 850 milyar dolar olarak geçti. Ancak dünyada endişe dağılmış değil.

 

 

MİLLİYET

Aslan güldü, Kartal çöktü

UEFA Kupası'ndaki temsilcilerimizden Galatasaray, İsviçre ekibi Bellinzona'yı 2-1'le geçerek gruplara kalmasını bildi. Sarı - kırmızılıların gollerini Milan Baros ile Yaser attı. Beşiktaş ise Ukrayna temsilcisi Metalist karşısında dağıldı. İlk maçı 1-0 kazanan siyah-beyazlılar, rövanşta 4-1'lik yenilgiden kurtulamadı.

 

 

RADİKAL

Felsefe dersinin ruhuna el Fatiha

Taslak, nesnellik ve çağdaş bilgi ölçütünden uzak. Ahlak bilgisi dersinde okutulacak şeyler felsefe programına alınmış, eski görüşler öne çıkarılmış.

 

 

TERCÜMAN

Hırsızı öldürene ibretlik karar

Yargıtay, oğlunun evine girmeye çalışan hırsızı öldüren sanığın meşru müdafa yaptığını kabul ederek beraat kararını onayladı.

 

 

AKŞAM

Marangoza bale zulmü

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'ne marangoz, demirci, kunduracı olmak için başvuranlar, kompozisyon sınavına alındı. Opera, bale, tiyatro bilgileri soruldu.

 

 

POSTA

Talihsiz Uğur

Uğur, 1998'de birkaç günlük bebekken çöpe atıldı. Bir aile onu evlat edindi. Anne diye bildiği kadın 3 yıl önce veremden öldü. Ve önceki akşam sürücü Ramazan Çavdarlı küçük Uğur'u 120 kilometre hızla ezerek öldürdü. Daha önce alkollü çıktığı için ehliyetine el konulan şoför , Uğur'u ezdiği sırada da 273 promil alkollüydü.

 

 

VATAN 

1929 korkusu

Kurtarma paketi bu kez geçecek ama kriz hızlanıyor. Ajanslar 1929 buhranını hatırlatan fotoğraflar geçmeye başladı.

 

 

SABAH

Sıra gelse para yok

Muharrem'de SGK kurbanı. Karaciğer nakli sırası gelirse, işçi babası 80 bin YTL'yi cebinden ödemek zorunda.

 

 

Yeni Şafak

Hamburger paketi Pelosi'nin önünde

175 dolara hamburger yiyen bankeri kurtarma paketi Senato'dan geçti. Şimdi gözler 'Altın paraşütlü adamların devri bitti' diye konuşan Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'de. Kritik oylama bugün...

 

 

ZAMAN

Le Figaro'nun patronu röportaja gidince Fransız gazeteciler ayağa kalktı

Nicolas Sarkozy'nin cumhurbaşkanı olmasından bu yana medya - siyaset ilişkisinin yoğun bir şekilde tartışıldığı Fransa'da, bir gazetenin genel yayın müdürünün önemli bir mülakata patronuyla gitmesi tartışmaları alevlendirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler