Altınova'daki kavgada son gelişme

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Altınova beldesinde iki grup arasında çıkan ve 2 kişinin ölümü, 5 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavga ve ardından çıkan olaylarla ilgili gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 20 kişiden 2'si tutuklandı. Gözaltındaki diğer 20 kişiden 10'u daha adliyeye sevk edilirken, 18 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 07:36
Abone Ol google-news

Balıkesir Valisi Selahattin Hatipoğlu; Altınova Belediyesi binasında, Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Turan, İl Emniyet Müdür Vekili Ümit Demirkıran ve Altınova Belediye Başkanı Mehmet Akçal ile birlikte olayla ilgili durum değerlendirme toplantısı yaptıklarını söyledi.

Hatipoğlu, polis ve jandarma ekiplerinin, istenen takviye güçlerle birlikte beldede belli noktalarda beklediğini ifade etti. Beldede güvenliğin kontrol altında bulunduğunu ifade eden Hatipoğlu, “Bizler de özellikle aile büyükleriyle görüşerek, çocuklarına sahip olmalarını istiyoruz.” dedi. Öte yandan Balıkesir Valiliği, DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, başkanlığındaki heyetin beldeye girişine izin vermedi. DTP’li heyetin girişine “halkı kışkırtabilecekleri” gerekçesiyle izin verilmediği bildirildi.

Bu arada bölgede yaşanan gerginliğin devam ettiği kaydedildi. Ayvalık ilçesine bağlı Küçükköy beldesinde, kundaklanan park halindeki kamyonet tamamen yandı. Kimseyle bir husumetinin olmadığını söyleyen Araç sahibi Emin Aksu, yaşanan olayın Altınova olayları ile ilgili olduğunu iddia etti.

 

Altınova'da hayat normale dönüyor

Öte yandan; Altınova Belediye Başkanı Mehmet Ali Akçal, gazetecilere yaptığı açıklamada, şu anda beldede her şeyin normal seyrinde gittiğini, herhangi bir sorun olmadığını söyledi.
Kaymakam Nihat Nalbant ile kahvehaneleri dolaşarak vatandaşlarla toplantı yaptıklarını kaydeden Akçal, vatandaşların normal hayata dönüp böyle kışkırtmalardan uzak durmalarını istediklerini vurguladı.

Akçal, hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirterek, ''Yaşanan üzücü olayların sonrasında Altınova'da hayat normale dönüyor. Altınova bu olaylarla değil tekrar güzellikleriyle anılmaya başlanacak'' dedi.

MHP Dikili İlçe Başkanı Yücel Asman da Altınova ile komşu olduklarını belirterek, vatandaşların dışarıdan gelebilecek kışkırtıcı kişilere karşı bilinçli hareket etmelerini istedi.
Olaylarda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı dileyen Asma, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin toprak bütünlüğünden yana olan her vatandaşımıza gerek Dikililerin gerekse partimizin kapısı açıktır'' diye konuştu. Öte yandan, jandarma ve polis ekiplerinin devriye görevini sürdürdüğü, belde giriş ve çıkışlarının kontrol altında tutulduğu bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler