'Fenerbahçe maçından müthiş beklentimiz var'

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Fenerbahçe ile 18 Nisan Pazar günü yapacakları derbi maçtan beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayarak, karşılaşmasının tempolu ve mücadeleci geçeceğini söyledi.

Yayınlanma: 15.04.2010 - 10:03
Abone Ol google-news

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, takımının bugünkü antrenmanı sırasında basın mensuplarıyla yaptığı sohbette, futbol adına Fenerbahçe maçından büyük beklentileri bulunduğunu, hakemler konusundaki polemiklerin de yanlış olduğunu dile getirdi. Tecrübeli teknik adam, sakat oyuncular ile ilgili durumun muhtemelen yarın netlik kazanacağını belirterek, ''Tabata, Nihat ve Ekrem dışındaki oyuncuların durumu yarın akşam belli olur. Holosko da dünkü idmanda ameliyat olduğu bölgesine ağır bir darbe aldı. Ödem oluştu. Ama muhtemelen sorun teşkil etmez'' dedi.

TFF ile yaşanan gerilim

Beşiktaş Kulübü yönetimi ile Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) arasında yaşanan gerginliğin kendilerini etkileyip etkilemediği sorusunu yanıtlayan Denizli, şöyle konuştu: ''Federasyon ile yaşanan gerilim bizim dışımızda bir şey. Biz Fenerbahçe ile gerginlik yaşanmaması için çalışıyoruz. O da her iki taraf için de güzel gidiyor. Zaten son iki yılda Fenerbahçe ile oynadığımız maçlar kazanan ve kaybeden için çok keyifli geçti. Bu sefer de böyle olur. Son derece keyifli ve saha içinde mücadelesi yüksek maç olur. Son maçlarda saha içinde birbirine saygınlık vardı. Daum son derece tecrübeli bir insan. O da değerlendirme yapıyor.''

Fenerbahçe ile yapacakları karşılaşmanın her ihtimale açık olduğunu vurgulayan Denizli, derbi mücadelesinin Trabzonspor ve Eskişehirspor ile oynadıkları karşılaşmalarında ulaştıkları keyif çizgisinin üstüne çıkacağını ifade etti. Futbolcuların maçın bilincinde olup olmadığı yönündeki soruyu ise Beşiktaş Teknik Direktörü, ''Böyle fırsatlar futbolcuların eline kolay geçmez. Onlar hem farkında, hem de farkında olacaklar'' diye yanıtladı.

'Türkiye'de kötü yol izleniyor'

Siyah-beyazlı takımın çalıştırıcısı, hakemler konusunda Türkiye'de kötü bir yolun izlendiğini öne sürdü. Özellikle zorluk derecesi yüksek maçlardan önce muhtemelen iki, en azından bir tarafın hakemler konusunda polemikler yapabildiğine dikkati çeken Denizli, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Maçımızı yönetecek Hüseyin Göçek, ülkenin en iyi hakemler kategorisinde yer alan biri. Ne kadar maç yönetmiş, seyreden insanların yorumları farklı olabilir. Hakemlik bisiklete binmek gibi bir şey. Göçek'in kaç maç yönettiği önemli değil. Saha içinde verdiği kararlar onların çok maç yönetmesi ile doğru orantılı değildir. Bu tamamen yorum, değerlendirme ve onun yeteneğiyle ilgili bir durum. Hem fizik olarak, hem zihin olarak bu maça verilen hakem hazır olsun diye bu uygulama yapılabilir. Bu tür konular üzerinde fazla kalmak hem futbolcuların, hem de taraftarların üzerinde etkili oluyor. Bundan sıyrılmamız lazım. Hakem hatası olabilir, olmayan maç yok. Futbol icat edildiğinden beri hakem hatası olmayan bir maç olmamıştır. Bu insanlara saha içinde ve dışında destek olunması lazım. Dünyanın her yerinde hakem hataları oluyor. Bu maçta da olabilir. Bu insanlara destek olmalıyız. Onlara güven göstermediğimiz sürece tedirginlik oluyor.'' Hakemler konusunda ön yargılı olması halinde mesleği bırakması gerektiğini kaydeden Mustafa Denizli, ''Futbolun birinci unsuru bir çalışan gruba inanmak, sonra bu meslekte yer alanlara inanmak'' dedi.
 

'Sakatlık sorununun altından kalkmalıyız'

Beşiktaş'ta bu sezon çok sakatlık yaşandığını ve özellikle forvet hattında sakat oyuncunun çokluğunun takımı etkileyip etkilemeyeceği sorusunu yanıtlayan tecrübeli teknik adam, ''Sıkıntı olmazlar. Takım kendi içinde bölge sporcusu yaratabilir. Oyun düzeninde değişiklik yaparak hücum alternatiflerini artırabilir. Aynı dönemde aynı bölgede futbolcuların sakatlığı hoş değil. Ama altından kalkmalıyız. Büyük takımsak, büyük takım olmanın kriterleri var. Bunlardan biri bu'' dedi.

Sakatlık konusunda kendi durumlarında birçok takımın bulunduğunu kaydeden Mustafa Denizli, ''Bu dönemde şampiyonluğa oynayan Real Madrid, Liverpool, Arsenal ve Barcelona gibi takımlar da aynı sorunu yaşıyor. Yüksek tempolu oynayan takımlarda maç ve antrenman temposu sakatlığa daha fazla imkan tanıyan maçlar yapıyor. Mutlak yenmek için normalin üzerinde mücadele ortaya koyuyor. Beşiktaş'ın tarihinde de bu yoktur. Bir sezonda 7 oyuncuda kırık olması hangi takımda var? Bütün bunlara rağmen biz büyük takımız, büyüklüğümüzü göstermek zorundayız'' diye konuştu.

Siyah-beyazlı takımın Turkcell Fair Play Ligi'nde lider olmasının hatırlatılması üzerine Denizli, ''Bu tabloyu ortaya çıkarmak için ayrıca çalışıyoruz. Rakiplerimize olan saygıdan dolayı. Beşiktaş sert ve agresif oynayabilir. Ama kural dışı sertlik olmaz'' derken, futbolculara verilen kartlar konusunda ise ''Aynı kurallar herkes için geçerli. Futbolcu kartı hak etmişse, görecek'' diye konuştu.
 

Batuhan konusu

Mustafa Denizli, ''Batuhan bugün gelse ve sizden forma istese, 'Fenerbahçe maçında oynamak istiyorum. Beni affedin' dese, neler düşünürsünüz'' sorusunu ise, ''Verdiğimiz kararlar birinci derecede büyük kulüp olmanın, büyük takım olmanın kurallarını ortaya koyuyor. Bu kuralların uygulanması camiaları büyük yapar, beklentiler değil. Ben Beşiktaş'ın hem kulüp büyüklüğüne ve tarihine, hem de takımın tarihine birinci derecede saygı göstermeliyim. Batuhan bizim futbolcumuz. Ama bu dönemde bu söz konusu değil'' diye yanıtladı. Denizli, ilk yarıda BJK İnönü Stadı'ndaki maçta Fink'in Alex'i tuttuğunu ve hafta sonundaki derbide aynı durumun olup olmayacağı yönündeki soruyu ise ''Alex'i Fink ile durdurmadım. O bölgede karşılaştılar. Tesadüf Alex'in oynadığı bölgede Fink oynuyordu'' şeklinde esprili bir cevap verdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler