'Siyasi etik yasası kaçınılmaz oldu'

Türkiye'nin son bir ayına damgasını vuran ve siyasetçilerinin de adının karıştığı yolsuzluk olayları yeni tartışmaları beraberinde getirdi. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, son tartışmaları yorumlarken, "Siyasi etik yasası kaçınılmaz oldu" dedi.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 07:58
Abone Ol google-news

Türkiye’de ardı ardına patlak veren ve siyasetçilerin de isimlerinin karıştığı yolsuzluk olayları tartışılmaya devam ediliyor.

Son tartışmaları değerlendiren DSP Lideri Zeki Sezer, siyasetteki kirlenmişliğe dikkat çekti. Bu konuda hem yasal hem de idari tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Sezer, yerel yönetimlerde patlak veren yolsuzluk olaylarına da işaret etti. Sezer şunları söyledi: “İşin hem yasal ve idari tedbirlerini almak gerekiyor. Diğer taraftan siyasetteki kirlenmişliği aşacak bir yapılanmayı hayata geçirmek lazım. Bu konuda örnek bir parti var. DSP. Siyaseti görev alanı olarak görüp, hizmet için yapanların oluşturduğu siyasi kurumlar, bu anlamda başarılı olur ve temiz kalır. Bu anlamda da DSP bunun örneği. Siyasetteki, yozlaşmayı, siyasetteki kirlenmeyi tümüyle ortadan kaldırmadıkça yerel yönetimlerdeki sorunlar da olmaya devam edecektir. Siyasi Etik yasası çıkarılmalı bir an önce. Bu kaçınılmaz oldu. Kayıkçı kavgaları yaşanıyor Meclis’te. Dokunulmazlıkların mutlaka kaldırılması lazım.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler