Sıcaklıklar düşüyor

Türkiye yağışların etkisi altına giriyor. Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. İzmir'de de hava sıcaklığının pazar gününden itibaren düşeceği açıklandı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde ise hava sıcaklıklığının bugünden itibaren düşmesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililer ve vatandaşlar uyarıldı.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 08:11
Abone Ol google-news

İzmir Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Hava Tahmin Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, kentte 3 gün aralıklarla sağanak yağış bekleniyor. Hafta sonuna kadar aralıklarla sağanak beklenen İzmir'e geçen yılın eylül ayına oranla iki kat fazla yağış düştüğü bildirildi. Etkili yağışın olmayacağı 3 gün içinde sıcaklık en yüksek 27 derece dolayında seyredecek.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde Erzurum Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, bölge genelinde soğuk hava etkili oluyor. Bugünden itibaren 1-2 derece düşmesi beklenen sıcaklığın mevsim normallerinde olacağı bildirildi. Yetkililer, dün gece hava sıcaklığının Erzurum ve Ardahan'da sıfırın altında 2, Kars'ta 0, Erzincan'da 5, Ağrı'da 3, Iğdır'da 7 derece olarak ölçüldüğünü söyledi.

Öte yandan; Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bu akşam saatlerinden itibaren Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Çanakkale, Bozcaada, Gökçeada, Balıkesir'in kıyı ilçeleri (Edremit, Ayvalık ve Burhaniye) ve İzmir'in kuzey çevreleri (Foça ve Dikili) ile gece saatlerinde Edirne ve Kırklareli'de kuvvetli olmasının beklendiği ifade edildi.

Yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililer ve vatandaşlar uyarıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler