Kapadokya'da balon keyfi

Türkiye'nin peri bacaları ile ünlü önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde düzenlenen balon turları, bölgenin doğal güzelliklerini gökyüzünden izleme imkanı sunuyor. Yılın 12 ayı uçuş yapılabilen bölge bu özeliği ile her mevsim turist ağırlıyor. Başta Japonlar olmak üzere İspanyollar, Almanlar ve İngilizler balon turlarına ilgi gösteriyor.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 08:10
Abone Ol google-news

Kapadokya'da sabahın ilk ışıklarıyla başlayan balon gezisiyle, bölgenin tarihi ve turistik merkezlerini gökyüzünden izlemek mümkün hale geliyor.

Kapadokya'da balon turları düzenleyen 7 balon firmasından  Anatolian Havacılık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Uluer, balon turlarına olan ilginin her geçen gün arttığını belirtti.

Uluer, şunları söyledi: ''Eskiden Kapadokya denilince akla sadece peri bacaları gelirdi. Ancak Kapadokya bölgesi son yıllarda balon uçuşları ile de adından söz ettirmeye başladı. Bölgede sadece yaz aylarında değil her mevsim uçuş yapabiliyor. Kapadokya'nın her mevsimdeki güzelliğini turistlere gökyüzünden izletiyoruz. Balonlarla vadilerin içinde alçalıp alçak uçuşlar yapıyor, kimi zaman 1500 metreye kadar yükselip, Kapadokya semalarından eşsiz peri bacalarını izletiyoruz. Ramazan ayında genellikle turistik faaliyetler yavaşlardı. Ancak, balon turlarına daha çok yabancı turistler ilgi gösterdiği için ramazan ayında balon turlarımız büyük ilgi görmüştü.''

Balonların güvenli bir hava aracı olduğunu, bugüne kadar herhangi bir kazaya şahit olmadıklarını dile getiren Uluer, başta Japonlar olmak üzere İspanyollar, Almanlar, İngilizlerin turlarına yılın her mevsimi ilgi gösterdiklerini kaydetti.

Kapadokya'nın dünyanın en iyi balonla uçuş noktalarından biri olduğunu vurgulayan Uluer, şöyle devam etti: ''Yılın 12 ayı uçuş yapılabilmesi ve peri bacaları gibi doğal güzellikleri nedeniyle Kapadokya dünyanın en iyi balonla uçuş noktalarından biridir. Turistlerimize güneşin doğuşu ile birlikte Ürgüp, Göreme, Ortahisar, Uçhisar, Avanos ve Nevşehir'i havadan panoramik olarak izletiyoruz. Tecrübeli balon pilotlarımız peri bacalarına teğet geçen uçuşlarla turistlerimize heyecan dolu dakikalar yaşatıyorlar. Balonla Kapadokya'yı gökyüzünden izleyen bir turist, diğer mevsimlerde de bölgeye gelip peri bacalarını 4 mevsim görmek istiyor ve her geldiğinde de mutlaka balon yolculuğu yapıyor.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler