Annan'dan tam üyeliğe destek

Birleşmiş Milletler (BM)'in eski Genel Sekreteri Kofi Annan, Türkiye'nin, Avrupa Birliği (AB)'ne girebilmek için birçok reform yaptığını hatırlatarak, tam üyelik yerine sunulmak istenen özel statü tanınması sorununun çözülmesi ve Türkiye'nin AB'ye tam üye olması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma: 16.04.2010 - 06:26
Abone Ol google-news

Birleşmiş Milletler (BM)'in eski Genel Sekreteri Kofi Annan, Avrasya Amerikan Turkuvaz Konseyi'nin davetlisi olarak, Houston'da faaliyet gösteren ve Türkiye ile ilgili kültür, eğitim ve sanatsal faaliyetler konusunda hizmet veren Turkuaz Kültür Merkezi'nin yeni bölümlerinin temel atma törenine katıldı.

Burada, bazı yerel senatör ve milletvekilleriyle birlikte temele harç koyan Annan, Amerikalı öğrencilerin sergilediği Türk halk oyunlarını oyunlarını seyretti.

Annan, törende yaptığı konuşmada da Türkiye'nin AB'ye girebilmek için birçok reform yaptığını hatırlatarak, tam üyelik yerine sunulmak istenen özel statü tanınması sorununun çözülmesi ve Türkiye'nin AB'ye tam üye olması gerektiğini kaydetti.

Ortadoğu ile Afganistan'ı içine alan bölgede çok sayıda problem bulunduğuna dikkati çeken Annan, "Bu bölgede Türkiye gibi etrafındaki tüm ülkelerle iyi ilişkileri olan bir ülkenin, geçmişte olduğu gibi gelecekte de son derece faydalı olacağını" söyledi.

Annan, BM Genel Sekreterliği döneminde Türkiye ile sadece Kıbrıs değil Irak ve Ortadoğu gibi konularda da çalıştığını anımsatarak, Türkiye'nin her zaman yapıcı ve yardıma hazır tavır sergilediğini dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler