Gözler kalecilerde

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında 18 Nisan Pazar günü yapılacak derbi maçta gözler her iki takımın kalecilerinde olacak.

Yayınlanma: 16.04.2010 - 07:23
Abone Ol google-news

Derbide kaleyi koruyacak Fenerbahçe'nin milli file bekçisi Volkan Demirel ile Beşiktaş'ın deneyimli kalecisi Rüştü Reçber, pazar günkü performanslarıyla dev maçın sonucu üzerinde doğrudan etkili olacaklar.

Volkan Demirel ligde 457 dakikadır gol yemiyor

Ligde 27 maçın tamamında kaleyi koruyan Volkan Demirel, 27 gol yedi. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile 28 Şubat'ta yapılan 23. hafta maçının 83. dakikasında İskender Alın'dan yediği golün ardından son 5 lig maçında kalesini gole kapatan Volkan, tam 457 dakikadır gole geçit vermiyor.

Görev yaptığı 27 maçın 11'ini gol yemeden tamamlayan 29 yaşındaki Volkan Demirel, sezonun ilk yarısındaki derbilerde Galatasaray'dan 1, Beşiktaş'tan ise 3 gol yedi. Milli kaleci, sezon başında Beşiktaş ile yapılan TFF Süper Kupa maçı ile ikinci yarıdaki Galatasaray derbisinde ise kalesini gole kapadı.

"İhtiyar delikanlı" Rüştü

Beşiktaş'ın deneyimli kalecisi Rüştü Reçber ise, son maçlardaki üstün performansıyla adeta ikinci baharını yaşıyor.

İlk yarının sonundaki sakatlığı sonrası üstün bir performans sergileyen ve takımının bu sezon en az gol yiyen ekip olmasında büyük payı bulunan Rüştü, sakatlığı nedeniyle yarıda bıraktığı son Trabzonspor maçının ardından uygulanan tedaviyle derbiye yetiştirildi.
Turkcell Süper Lig'de bu sezon Beşiktaş'ın 27 maçından 21'inde kaleyi koruyan 37 yaşındaki Rüştü, kalesinde 15 gol gördü.

Görev yaptığı 21 lig maçından 11'ini gol yemeden tamamlayan Rüştü, sezonun ilk yarısındaki Galatasaray derbisinde kalesinde 3 gole engel olamazken, Fenerbahçe derbisini ise gol yemeden geçti. Sezonun ikinci yarısındaki Galatasaray maçında ise 1 gol yedi. Rüştü ayrıca, sezon öncesindeki TFF Süper Kupa maçında Fenerbahçe'nin 2 golüne engel olamadı.
Rüştü Reçber, ligin 17. haftasında Beşiktaş'ın 3-2 yenildiği Bursaspor maçında siyah-beyazlı takım 1-0 mağlupken sakatlığı nedeniyle oyundan çıkmak zorunda kalmış, yerine görev yapan genç Korcan Çelikay ise 2 gole engel olamamıştı.

Özellikle son haftalarda müthiş kurtarışlarıyla, bir ara tepki gördüğü Beşiktaş taraftarıyla da arası düzelen Rüştü, ligde maç başına 0.7 gol yeme ortalamasıyla oynuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon