Raportör Can'ın görevine son verildi

Çankaya Üniversitesi, Anayasa Mahkemesi raportörü Osman Can'ın sözleşmesini feshetti. Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde "Devlet Teorileri" dersi veren Anayasa hukukçusu Doç. Dr. Can'ın bir süredir üniversite yönetimiyle görüş ayrılığına düştüğü öğrenildi.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 08:34
Abone Ol google-news

Sabah Gazetesi'nden alınan habere göre; AKP ve türban davalarındaki raporlarıyla dikkat çeken Anayasa Mahkemesi raportörü Doç. Dr. Osman Can'ın Çankaya Üniversitesi'ndeki görevine üniversite yönetimi tarafından son verildi.

Çankaya Üniversitesi Hukuk Fakültesinde "Devlet Teorileri" dersi veren Anayasa hukukçusu Doç. Dr. Can'ın bir süredir üniversite yönetimiyle görüş ayrılığına düştüğü öğrenildi. Yönetim ve Can arasındaki ilk görüş farklılığı 2005'te ortaya çıktı.

Mersin'de 2 çocuğun Türk bayrağını yerde sürükleyerek çiğnemesi üzerine Genelkurmay Başkanlığı, içinde "Sözde vatandaşlar" ifadesinin de geçtiği açıklama yapmış, Can, ders ve yazılarında Genelkurmay Başkanlığı'nın bu tanımlamasına karşı çıkmıştı. Üniversite yönetimi daha sonra TCK'nın 301'inci maddesinin tamamen kaldırılmasını bir konferansta savunan Can'ı sözlü olarak uyardı. Osman Can, makale ve konuşmalarında 'vicdani reddin bir hak olması gerektiğini' savunması üzerine de yönetimden sözlü uyarı aldı. 

Anayasa Mahkemesi Raportörü Doç. Dr. Osman Can, Çankaya Üniversitesinde ders vermeyeceğini 20 gün önce öğrendiğini, kendisine herhangi bir gerekçe gösterilmediğini belirtti.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Doç. Dr. Osman Can, Çankaya Üniversitesinde verdiği Anayasa Hukuku derslerine son verildiğini söyledi.

Üniversiteyi ''ders saatlerinin ne zaman olduğunu'' öğrenmek üzere arayan sekreterine, derslere son verildiğinin tebliğ edildiğini anlatan Can, ''20 günlük bir şey, ders vermeyeceğimi 20 gün önce öğrendim. Herhangi bir gerekçe söylemediler'' diye konuştu.

Raportör Can, bir başka soru üzerine de AKP hakkındaki kapatma davasının gerekçesinin ay sonunda tamamlanabileceğini ifade etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler