Ermenistan, Erdoğan'a karşı harekete geçti

Ermenistan'ın AKPA heyeti, Erdoğan'ın "Türkiye'de yasa dışı bulunan 100 bin Ermeni'nin sınır dışı etmekle tehdit ettiği" gerekçesiyle Türk hükümetinin "açıkça ve net" bir biçimde uyarılmasını isterken, bu tür söylemlerin Türkiye'de "soykırım eğilimleri"ni doğurabileceğini de öne sürdü.

Yayınlanma: 16.04.2010 - 09:26
Abone Ol google-news

Ermenistan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına ilişkin olarak Avrupa Konseyi nezdinde girişimde bulundu. AKPA'deki Ermeni heyeti Başkanı Davit Harutunyan, AK Genel Sekreteri Thorbjörn Jagland ve AKPA Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu'na gönderdiği mektubunda Erdoğan'ın "Türkiye'de yasa dışı bulunan 100 bin Ermeni'nin sınır dışı etmekle tehdit ettiği" gerekçesiyle Türk hükümetinin "açıkça ve net" bir biçimde uyarılmasını talep etti. Mektupta ayrıca bu tür söylemlerin Türkiye'de "soykırım eğilimleri"ni doğurabileceği iddiasında bulunuldu.

Davit Haruntunyan, Başbakan Erdoğan'ın, Türkiye'deki kaçak Ermeniler konusundaki sözlerini "tehdit" olarak nitelediği mektubunda "Avrupa Konseyi, Türk Hükümetine, Başbakanının yaptığı açıklamaların niteliği ve içeriğine, ve bu konuyu, belirli bir ulusal gruba yönelik göç politikalarında ayrımcılık yaparak yabancı ülkelere baskı için kullanılmasının müsaade edilemeyeceğine ilişkin açık ve net bir uyarı yapmalı" diye yazdı.

Mektupta Avrupa Konseyi'nin Türk hükümetine, ulusulararası insan hakları hukuku çerçevesindeki yükümlülüklerini ve sorumluluklarının anımsatmasının da istendi. Azbarez.com tarafından yayımlanan mektupta mektupta şu iddiaya da yer verildi:
"Türkiye'nin Başbakanının açıklaması, Türkiye'de soykırım eğilimlerini doğurabilecek belirli bir azınlık grubuna yönelik nefret söylemlerinin ve aşağılanmasının açık bir yansımasıdır. Bu bağlamda bu tür eğilimlerin Türkiye'de gelişmesinin ve herhangi bir ulusal veya etnik gruba karşı ırkçılık veya ayrımcılık yansımalarının önlenmesi amacıyla alınması gereken adımlar üzerinde düşünülmesi de önem taşıyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler