"Uzay Haftası" etkinliği

Ankara Üniversitesi (AÜ) Rasathanesi, ''Dünya Uzay Haftası'' dolayısıyla 5 Ekim Pazar günü düzenleyeceği etkinlikte, başkentlilere uzayı keşif olanağı sunacak. TÜBİTAK'ın desteğiyle düzenlenen ve katılımın ücretsiz olacağı etkinlikte, başkentliler gök bilim konularında bilgiler alacak ve özellikle Ay ve Jüpiter'i teleskoplarla inceleme fırsatı bulacak.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 09:13
Abone Ol google-news

AÜ Rasathanesi de Dünya Uzay Haftası'nı 5 Ekim 2008 Pazar günü gerçekleştireceği halk günü etkinliği ile kutlayacak.

Etkinlikte başkentlilere gök bilim konularında bilgiler verilecek ve teleskoplarla gökyüzünü, özellikle de Jüpiter ve Ay'ı inceleme fırsatı sunulacak.

''Tutulmaların Gök Bilimdeki Önemi'' konulu bir sunumun da olacağı etkinlikte, katılımcılar gök bilim üzerine merak ettikleri soruların cevaplarını profesyonel astronomlardan öğrenme şansını yakalayacaklar.

Rasathane yetkilileri, Ankara'da havanın kapalı olması durumunda teleskopların tanıtımı, belgesel gösterimi ve gök bilim söyleşilerinden oluşan alternatif bir program izleyecek.
Yetkililer, Rasathanenin şehirden uzak ve yüksek konumu dikkate alınarak katılımcıların yanlarında kalın giysi bulundurmalarını önerdi.

Etkinlikle ilgili bilgiye http://rasathane.ankara.edu.tr internet adresinden ulaşılabiliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler