"Sarkisyan'ın gündeminde Türkiye ziyareti yok"

Ermenistan Cumhurbaşkanı Sözcüsü Samvel Farmanyan, bir Ermeni siteye yaptığı açıklamada, Sarkisyan'ın Türkiye'yi ziyaret etmesinin öngörülmediğini söyledi. Farmanyan, "Sayın Sarkisyan'ın gündemi, bu tür ziyaretleri içermiyor" dedi.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 09:27
Abone Ol google-news

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serge Sarkisyan’ın gündeminde bir Türkiye ziyaretinin bulunmadığı bildirildi. Ermenistan Cumhurbaşkanı Sözcüsü Samvel Farmanyan, bir Ermeni siteye yaptığı açıklamada, Sarkisyan’ın Türkiye’yi ziyaret etmesinin öngörülmediğini söyledi. Farmanyan, “Sayın Sarkisyan’ın gündemi, bu tür ziyaretleri içermiyor” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, dünya kupası elemeleri çerçevesinde Ermenistan cumhurbaşkanının daveti üzerine iki milli takımın oynadığı maç dolayısıyla Erivan’a yaptığı ziyaretin ardından Sarkisyan’ın da Ekim ayında Ankara’yı ziyaret etmeyi planladığı öne sürülmüştü.

 

Ermenistan: Masada bir Türk önerisi yok

Öte yandan, Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tigran Balayan da, “Yukarı Karabağ sorununun çözümüne yönelik Türk önerisi masada” yolundaki haberlerin doğru olmadığını belirterek “Görüşmeler, AGİT Minsk Grubu’nun Madrid önerilerinin doğrultusunda devam ediyor” dedi. Azeri basına göre, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov, Türkiye’nin Yukarı Karabağ sorununun barışçıl çözümü amacıyla “ilginç” bir öneri sunduğunu, bu önerinin de “pazarlık masasında bulunduğu”nu söylemişti. Bakan, New York’ta Türkiye ve Ermenistan Dışişleri Bakanlarıyla yaptığı “üçlü” toplantıda Türkiye’nin söz konusu girişimini “ilginç, yapıcı ve bölgeye istikrar ve barış getirebilecek bir öneri” olarak değerlendirdiklerini de ifade etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler