Kıbrıs'taki megafonlu aday

KKTC'de 18 Nisan Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak en renkli adayı Arif Salih Kırdağ, yürüttüğü ilginç seçim kampanyasıyla dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 16.04.2010 - 16:16
Abone Ol google-news

Lefkoşa'da eşi Hülya Kırdağ ile birlikte işlettiği manifatura dükkanını seçim bürosu olarak kullanan ve mitinglerde megafonla halka hitap eden Arif Salih Kırdağ, pazar günü halkın kendisini destekleyeceğine ve cumhurbaşkanlığı makamına çıkaracağına emin olduğunu söylüyor.

Lefke ve Güzelyurt seyahatlerinin ardından seçim bürosunda konuşan Kırdağ, 19 yıldır politikanın içinde olduğunu belirterek, KKTC'de "yalan dolanın" sona ermesi için bu seçimlerde aday olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde KKTC Cumhurbaşkanı ve bağımsız cumhurbaşkanı adayı Mehmet Ali Talat ile Başbakan ve Ulusal Birlik Partisi'nin (UBP) cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu'nun anketlerde önde görünmesine değinen Kırdağ, "Bu tamamen ters, çünkü esnafın bu derece perişan olduğu, halkın bu derece perişan olduğu bir yerde kesinlikle yalan" dedi. Kendisinin yaptığı anketlerde halkın yarıdan fazlasının seçime katılmak istemediğini belirttiğini ifade eden Kırdağ, Talat ve Eroğlu'nun "halkı kandırmak için düzmece anket düzenlediğini" iddia etti.


"Kartal gibi çökeceğim"

"Seçimi kazanacak mısınız" sorusunu yanıtlayan Kırdağ, "Benim umudum bu akşam televizyonda, BRT'de büyük bir düello olacak. O düelloda açıkça kartal gibi çöküp bu yalanı, bu mezalimi, bu umutsuzluğu yaratanlara dersini verdiğim takdirde kesinlikle ya ikinci tura kalacak aday olacağım veya Özal'ın 1983'te Türkiye'de beklenilmeyen bir şekilde seçilmesi gibi KKTC'nin üçüncü cumhurbaşkanı olacağım" diye konuştu.

KKTC'de 5 yıl önceki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de aday olduğunun hatırlatılması ve aldığı 300 oyu artırıp artırmayacağının sorulması üzerine Kırdağ, "Bugünkü durumla 5 yıl önceki durum tamamen ters" diyerek, halkın şu anda mevcut siyasetçilerden bıktığını ve yeni isimleri aradığını kaydetti.

Kıbrıs'ta çözüm yolunda Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'a da seslenen Kırdağ, "Bekle beni Hristofyas, geliyorum. Seninle Kıbrıs sorununu çözmek için geliyorum. Ama önce şu yanlış yapan rakiplerimi bir temizleyeyim" diye konuştu. Kıbrıs Türk halkının kendisine büyük teveccüh gösterdiğini anlatan Kırdağ, insanların kendisini yedirip, içirdiğini, bazen de omuzlarında taşıyarak, arabasının kapısını açmaya çalıştığını, ancak kendisinin buna müsaade etmediğini söyledi.

"Seçilinceye kadar aday olacak mısınız" sorusuna ise Kırdağ, "Yaptığım siyasi analizlerde insanlar 'oy vermem' diyorlarsa bugüne kadar oy verdiklerine oy vermezler. Bundan sonra ya sandığa gitmezler ya da yepyeni bir politikacıya yönelirler" dedi. Seçim harcamalarını tamamen kendisinin karşıladığını ifade eden Kırdağ, eski bir arabası olduğunu ve mitinglere de onunla gittiğini belirtti.


Hülya Kırdağ: Arkasındayım

Arif Salim Kırdağ'ın cumhurbaşkanlığı adaylığıyla ilgili olarak eşi Hülya Kırdağ ise eşinin seçilebileğini ve kendisini her zaman desteklediğini kaydetti. Hülya Kırdağ, "Arkasındayım, destekliyorum. İnşallah olur. Halkımızın bileceği bir şey. Halkımızın desteğini bekliyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Kırdağ, seçimlerde kullandığı megafonun "siyasi tarihe geçeceğini ve bir gün mutlaka müzede sergileneceğini" de ileri sürdü. Kırdağ, açıklamalarının ardından cumhurbaşkanlığı sarayı önüne çıkarak, elindeki megafonla bir süre halka hitap etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler