Türk berberin ailesi endişeli

Suudi Arabistan'da ''Allah'a küfrettiği'' gerekçesiyle idama mahkum edilen Türk berber Sabri Boğday'a bayramda da af çıkmadı. Sabri Boğday'ın Hatay'da yaşayan eşi "Bayramı ailece hüzünlü ve perişan geçirdik'' dedi. Boğday'ın ailesi yetkililerden yardım bekliyor.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 09:42
Abone Ol google-news

''Allah'a küfrettiği'' iddiasıyla 18 aydır Suudi Arabistan'da tutuklu bulunan ve idama mahkum edilen Türk berber Sabri Boğday'ın Hatay'daki ailesi bu bayramı da hüzünlü geçirdi.

Sabri Boğday'ın Hatay'ın Samandağ ilçesinde yaşayan eşi Muazzez Boğday, ''Kral Abdullah'tan Ramazan Bayramı'nda af bekliyorduk olmadı. Bayramı ailece hüzünlü ve perişan geçirdik'' dedi.

Boğday,  Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz Al Suud'un bayramlarda cezaevinde bulunanlar için ''af'' çıkardığını bildiklerini, ancak bu kez hayal kırıklığına uğradıklarını söyledi.
Eşinin cezaevinde psikolojisinin bozulduğunu, kendilerinin de belirsizlik karşısında zor durumda olduklarını ifade eden Boğday, şöyle devam etti: ''Eşim 18 aydır haksız yere cezaevinde yatıyor. İftiraya uğrayan eşim için temyiz mahkemesine başvurduk. Ancak, yaklaşık 3 aydır sonuç alamadık. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Kral Abdullah ve diğer yetkililerle eşimin affedilmesi için hem telefonla görüştükleri hem de yazılar gönderdiklerini duyduk. Ancak, şu ana kadar ciddi bir gelişme olmadı. Dini bayramlarda her yıl cezaevinde bulunanlara af çıkardığını bildiğimiz Kral Abdullah'dan da bu bayram af çıkmadı.''

Eşiyle bayramda kısıtlı süre içinde telefonla görüştüklerini, eşinin sağlığının ve moralinin çok kötü olduğunu belirten Boğday, ''Tek tesellim eşimle telefonla konuşmak ve hayatta olduğunu bilmek. Ancak, bu belirsizlik uzadıkça ailece yataklara düşüyoruz. Yetkililerden sonuç alıncaya kadar yeniden yardım bekliyoruz'' diye konuştu.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler