Derbi maça doğru

Turkcell Süper Lig'de yarın yapılacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesinde, Kadıköy'deki maçlarda Beşiktaş'ın galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor.

Yayınlanma: 17.04.2010 - 07:50
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak ve Lig TV'den naklen yayınlanacak maçı, hakem Hüseyin Göçek yönetecek. Kariyerinde 2. kez derbi maçta düdük çalacak Hüseyin Göçek'in yardımcılıklarını Baki Tuncay Akkın ile Serkan Gençerler yapacak. Dev maçın dördüncü hakemi ise Serkan Çınar. Derbi maçın hakem gözlemciliğini Hamdi Kutval, Futbol Federasyonu temsilciliğini ise Orhan Kaya Tok ile Şükrü Kaplan üstlenecek. Ezeli rakipler, derbi maçın hazırlıklarını bugün yapacakları basına kapalı antrenmanlarla tamamlayacak.
 

Fenerbahçe cephesi

Ligde son haftalardaki çıkışıyla şampiyonluk yarışında bir ara azalan umutlarını yeşerten Fenerbahçe, derbi maçtan da galibiyetle ayrılarak, lider Bursaspor ile arasındaki 1 puanlık farkı korumayı hedefliyor. Son yıllarda ezeli rakiplerine karşı ligdeki derbi maçlarında galibiyet sayısında üstünlük kuran sarı-lacivertli ekip, Kadıköy'de büyük taraftar desteği altında oynayacağı maçta mutlak galibiyeti amaçlıyor. ''Sarı Kanaryalar''da derbi öncesi, sakatlıklarının ardından Uğur ve Cristian'ın rehabilitasyon çalışmaları sürüyor. Sakatlıkları bulunan Bilica ile omuzunda sakatlığı olan ve dün akşam uzun bir aradan sonra takımla çalışan Gökhan Gönül'ün, maçla ilgili durumlarına bugün ve yarın sabahki antrenmanlardan sonra karar verilecek.
 

Beşiktaş cephesi

Ligde son 2 maçta golsüz berabere kalarak zirve yarışında ağır yara alan Beşiktaş, dünkü maçını kazanan lider Bursaspor'un maç eksiğiyle 8 puan gerisinde bulunuyor. Kadıköy'de konuk olacağı Fenerbahçe'nin ise 4 puan arkasında olan siyah-beyazlılar, derbi maçtan galip ayrılarak, şampiyonluk umutlarını son 4 haftaya taşımak amacında. ''Kara Kartallar''da sakatlıkları süren Nihat, Tabata, Nobre, Ekrem ve Ramazan derbide forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan Yusuf'un da oynama olasılığı az. Sakatlığı atlatan Ferrari takıma dönerken, İbrahim Toraman, Tello ve Holosko'nun da derbide oynayabilecekleri bildirildi.
 

Olası 11'ler

Derbi maça ezeli rakiplerin çıkması beklenen 11'leri şöyle:

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül (Bekir), Lugano, Bilica (Deniz), Andre Santos, Mehmet Topuz, Selçuk, Emre, Özer, Alex, Güiza

Beşiktaş: Rüştü, İbrahim Toraman, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez, Fink, Ernst, Uğur, Serdar, Tello, Bobo

 

Tello, İbrahim Toraman ve Holosko takımdaki yerlerini alabilecek

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın oynanacak derbi maçta siyah-beyazlı takımda sakatlıkları süren Nihat, Tabata, Nobre, Ekrem ve Ramazan forma giyemeyecek. Antrenmanda sakatlandığı bildirilen Yusuf'un da Fenerbahçe karşısında oynaması beklenmezken, İbrahim Toraman, Tello ve Holosko'nun derbide takımdaki yerlerini alabilecekleri bildirildi. Beşiktaş Kulübü Basın Sözcüsü Mete Düren, Nihat ve Tabata'nın gelecek haftadan itibaren takımla birlikte çalışmalara katılacaklarını ve son maçlarda görev alabileceklerini kaydetti. Siyah-beyazlı takım, bugün yapacağı antrenmanın ardından derbi maç için tesislerinde kampa girecek.

Fenerbahçe ile Beşiktaş'ın 45. buluşması

Bugüne dek resmi ve özel olmak üzere Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda sarı- lacivertlilerle toplam 44 kez karşılaşan ''Kara Kartallar'', bu maçların 18'inde sahadan galip ayrıldı. Fenerbahçe ise 13 galibiyet alırken, 13 karşılaşma da berabere sonuçlandı.
Kadıköy'de Beşiktaş, attığı toplam 64 gole karşılık, kalesinde 56 gol gördü.
 

Kadıköy'deki lig maçları

Beşiktaş'ın, lig maçlarında da Kadıköy'de Fenerbahçe'ye karşı galibiyet sayısında üstünlüğü bulunuyor. Siyah-beyazlılar, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 27 lig maçının 9'unda sahadan galibiyetle ayrılırken, 8 kez yenildi, 10 karşılaşmada da taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı. ''Kara Kartallar''ın Kadıköy'deki lig maçlarındaki 38 golüne, ''Sarı Kanaryalar'' 33 golle karşılık verdi. Geçen sezon Kadıköy'de yapılan lig maçını ev sahibi Fenerbahçe 2-1'lik skorla kazandı.
 

Fenerbahçe evindeki son 5 derbiyi yitirmedi

Fenerbahçe, Kadıköy'de genel toplam ve lig maçlarında galibiyet sayısı bakımından geride kaldığı Beşiktaş'a karşı evindeki son 5 randevuyu ise yitirmedi. Sarı-lacivertliler, tarihe geçen 17 Nisan 2005'teki 4-3'lük lig mağlubiyetinin ardından Beşiktaş ile Kadıköy'de yaptığı son 5 maçı yitirmezken, bu süre içinde 3 kez berabere kaldı, 2 kez de galip geldi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda son 2 sezonda yapılan lig maçlarını da Fenerbahçe 2-1'lik skorlarla kazandı.

Beşiktaş'tan 'farklı' tarifeler

Beşiktaş, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda ezeli rakibi Fenerbahçe'ye lig tarihinin en ağır yenilgilerinden bazılarını da tattırdı. Siyah-beyazlılar, 6 Ocak 1990 tarihinde yapılan lig maçında sahadan 5-1 gibi açık farklı bir skorla galip ayrıldı. Beşiktaş ayrıca, ezeli rakibini Kadıköy'de bir kez 4-0, bir kez de 4-1'lik skorlarla yendi. Fenerbahçe ise Kadıköy'de rakibini 2 kez 3-0 yenmeyi başardı.

Kadıköy'deki son 10 lig maçı

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında Kadıköy'de yapılan son 10 lig maçında alınan sonuçlar ise şöyle:

Tarih Sonuç (FB-BJK)
--------- --------------
16.01.2000 2 - 1
24.02.2001 3 - 1
02.12.2001 1 - 2
02.02.2003 0 - 1
30.11.2003 2 - 2
17.04.2005 3 - 4
26.02.2006 2 - 2
19.11.2006 0 - 0
03.11.2007 2 - 1
29.11.2008 2 - 1
 

Derbide savunmalar sınav verecek

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak derbi maçta gözler ezeli rakiplerin savunma hatlarında olacak. Kadıköy'deki derbi maç, 19 golle, ligin en az gol yiyen takımı Beşiktaş ile son 5 maçta kalesini gole kapatan Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek. Beşiktaş, bu sezon oynadığı 27 lig maçında (hükmen sonuçlanan Ankaraspor maçları hariç) kalesinde 19 gol gördü. Maç başına 0.7 gol yeme ortalamasıyla oynayan siyah-beyazlılar, tam 15 karşılaşmayı gol yemeden tamamladı. ''Kara Kartallar'', son 2 maçında Ankaragücü ve Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldı.

Fenerbahçe ise, 27 lig maçında (hükmen sonuçlanan Ankaraspor maçları hariç) 27 gol yedi. Ligdeki 11 maçı gol yemeden tamamladı. Maç başına 1 gol yiyen sarı-lacivertli ekip, 28 Şubat'ta İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 yenildiği maçtan bu yana kalesini gole kapadı. Son 5 lig maçını gol yemeden tamamlayan ''Sarı Kanaryalar'', İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu İskender Alın'ın 83. dakikada attığı golün ardından tam 457 dakikadır ligde gol yemiyor.

 

Derbide sarı kart cezası korkusu

Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında yarın yapılacak derbi öncesi Beşiktaş'ta 5, Fenerbahçe'de ise 2 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Siyah-beyazlılarda Michael Fink, Fabian Ernst, İbrahim Toraman, Uğur İnceman ve Matteo Ferrari, sarı-lacivertlilerde ise Bilica ile Emre Belözoğlu, derbide sarı kart cezası tehdidiyle karşı karşıya. Bu oyunculardan derbide sarı kart gören cezalı duruma düşecek. Turkcell Süper Lig'de 31. haftada Beşiktaş kendi evinde Sıvasspor, Fenerbahçe ise rakip sahada Kasımpaşa ile karşılaşacak.

 

Beşiktaş ezeli rakiplerini son yıllarda deplasmanda yenemiyor

Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk yarışından kopmamak için yarınki derbi maçta Kadıköy'de Fenerbahçe'yi yenmek zorunda olan Beşiktaş, son yıllarda ezeli rakiplerine karşı deplasman maçlarında galibiyet alamadı. Siyah-beyazlılar ligde Galatasaray'ı 6, Fenerbahçe'yi ise 4 maçtır rakip sahalarda mağlup edemedi. Galatasaray karşısında Ali Sami Yen Stadı'nda 18 Aralık 2002 tarihinde 1-0 galip gelen Beşiktaş, daha sonra Mecidiyeköy'de oynadığı 6 lig maçını da yitirdi.

Fenerbahçe önünde ise Kadıköy'de 17 Nisan 2005 tarihinde 4-3'lük skorla galip gelen ''Kara Kartallar'', daha sonra Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki 4 lig maçından 2'sinde berabere kaldı, 2'sini yitirdi ve 3 puana ulaşamadı. Şampiyonluk yarışından kopmamak için mutlak galibiyeti hedefleyen Beşiktaş, yarınki dev maçta deplasmandaki derbi kabusuna son vermek amacında.

 

Fenerbahçe'nin Kadıköy'de bileği bükülmüyor

Yarın Beşiktaş'ı ağırlayacak Fenerbahçe, ezeli rakiplerine karşı son yıllarda Kadıköy'deki lig maçlarında yenilgiyi unuttu. Sarı-lacivertliler, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki lig maçlarında Galatasaray'a 10, Beşiktaş'a ise 4 maçtır mağlup olmadı. ''Sarı Kanaryalar'', büyük taraftar desteği altında oynadığı Kadıköy'deki lig derbilerinde Galatasaray'ı son 10 maçta da yenerken, Beşiktaş ile yaptığı son 4 maçtan 2'sini kazandı, 2'sinde berabere kaldı, ezeli rakiplerine kendi evinde sevinme fırsatı tanımadı. Fenerbahçe, Kadıköy'deki lig maçlarında Galatasaray'a son yenilgisini 22 Aralık 1999, Beşiktaş'a ise 17 Nisan 2005 tarihinde aldı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler