Denizbank'tan Dexia açıklaması

Denizbank A.Ş, ana ortağı Dexia'nın sermaye artırım kararının, Dexia'nın Avrupa'da "en güçlü" sermaye tabanına sahip bankalardan biri olarak kalmasını sağlayacağını belirtti. Denizbank ve iştiraklerinin de faaliyetlerini sağlıklı, istikrarlı ve başarılı bir şekilde hedefleri doğrultusunda büyüyerek sürdürdüğünü kaydetti.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 10:38
Abone Ol google-news

Denizbank'tan, basında yer alan habere ilişkin olarak Borsa Başkanlığınca istenen açıklamaya cevaben İMKB'ye gönderilen yazıda, Denizbank'ın ana ortağı Dexia'nın finansal piyasalarda yaşanan dalgalanmalar ve bunun kendi üzerindeki olası etkilerini değerlendirerek, sermayesini 6,4 milyar avro tutarında artırmaya karar verdiği bildirildi.

Dexia Genel Merkezi'nden 30 Eylül 2008 tarihinde yapılan açıklamada, sermaye artışının, bütün mevcut hissedarlar ile Fransa ve Belçika otoritelerinin hisse alımlarının, son 30 günün hisse fiyat ortalaması olan hisse başına 9,90 avro fiyattan gerçekleştiği ve Lüksemburg hükümetinin Gruba yatırımının ise hisseye çevrilebilir tahvil şeklinde olduğu aktarıldı.

Dexia Grubu içinde sermaye artışı yapan şirketler ve bu artışların kaynaklarına ilişkin olarak, şunlar kaydedildi: "Belçika (Dexia SA), Belçika Federal Hükümeti: 1 milyar avro, bölgesel hükümetler: 1 milyar avro, mevcut ortaklar, Gemeentelijke Holding NV: 500 milyon avro, Arcofin CV: 350 milyon avro, Ethias: 150 milyon avro, Fransa (Dexia SA), Fransa Hükümeti: 1 milyar avro, mevcut ortaklar CDC: 2 milyar avro, Lüksemburg (Dexia Banque Internationale à Luxembourg S.A.), Lüksemburg Hükümeti: hisse senedine dönüştürülebilir tahviller şeklinde 376 milyon avro. Yeni hissedarlık yapısında böylelikle Dexia'daki kamu otoritelerinin sahiplik oranı yüzde 50'ye çıkmıştır. Halka arz edilen kısım ise yüzde 29'dur."

Yazıda, "Söz konusu sermaye artışı, Dexia'nın Avrupa'da en güçlü sermaye tabanına sahip bankalardan biri olarak kalmasını sağlayacaktır. Denizbank A.Ş ve iştirakleri de faaliyetlerini sağlıklı, istikrarlı ve başarılı bir şekilde hedefleri doğrultusunda büyüyerek sürdürmektedir" denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler