"CHP ve AKP'nin amacı..."

DSP Genel Başkanı Masum Türker, CHP ve AKP'nin anayasa değişikliği konusunda uzlaşmayarak, Türkiye'yi üç partiye mahkum etmeyi amaçladıklarını ileri sürdü.

Yayınlanma: 17.04.2010 - 12:49
Abone Ol google-news

DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin Manisa İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, DSP olarak en başından beri anayasa değişikliği konusunda bir uzlaşma zemini aradıklarını ve bu konuda bu yıl 29 Ocakta TBMM'ye üç maddelik bir öneri sunduklarını hatırlattı.

'Anayasa değişikliği konusunda uzlaşma komisyonu kurulmasını istediklerini belirten Türker. "Uzlaşma komisyonu kurulması bir türlü sağlanamıyor. Burada anayasa konusunda uzlaşamayan CHP ve AKP'nin amacı, Türkiye'yi üç partiye mahkum etmek'' diye konuştu.

Türkiye'de anayasa değişikliği yapılmasının değil, işsizlik ve yoksulluğun asıl gündem maddesi olduğunu savunan Türker, ''Asıl gündem bugün evinde oturup, 'Ben nasıl akşam tencereye kaynatacak bir şey bulayım' diye düşünen ev kadınıdır. Evine aş götürecek işi bulamayan işsiz insanlarımız ve en önemlisi, bu işi daha da derinleştiren ekonomi yönetimindeki çatlaklıklardır'' dedi.

Türker, asıl gündem bu olması gerekirken basının bunların hiçbirini görmediğini belirterek, şöyle konuştu:

''Türkiye'de, artık hak arayışı, özellikle kendi sesini duyurup, demokratik ortamda varlığını duyurma arayışlarının yavaş yavaş sona erdirilmeye çalışıldığını hep birlikte yaşıyoruz. Türkiye'nin güçlü olmasını istemeyenler, muhakkak bir karmaşanın, kargaşanın ortaya çıkmasını istiyor. Bakın, Türkiye nasıl kamplara bölündü? Bir koramiralin karısıyla kavgası sahnede değil mi? Bu görünüme baktığımızda, akla ister istemez, bu yaşadığımız olaylarla ilgili acaba ideolojik bir boşanma davası var mı diye gelmiyor desek, yalan söylemiş oluruz. Çünkü, belli bir gazete grubu bunu haber yapabiliyor, belli bir gazete grubuysa iktidara yakınlığıyla bilinenler, bu Türkiye'de yaşanan darbe kaosundan fayda umanlar, bu konuyu hiç ele almıyorlar. Bunlar toplumun sindirilmesine toplumun sessiz kalmasına neden oluyor.''

Masum Türker, il kongresinde yaptığı konuşmanın ardından salonda bulunan partililere mesir macunu saçtı.

Kongrede, İl Başkan Adayı Sefa Dağlı başkanlığındaki tek listeyle seçime gidildi.
Kongreye, İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler