Dink'in makaleleri kitaplaştırıldı

Gazeteci Hrant Dink'in makaleleri, Almanya'da kitap halinde yayımlandı. İstanbul'da geçen yılın başında katledilen Dink'i anmak ve yeni kitabı tanıtmak amacıyla başkent Berlin'de düzenlenen etkinlikte, makalelerden alıntılar okundu. Etkinliğe Türkiye'den Karin Karakaşlı ve Aydın Engin katıldı.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 10:06
Abone Ol google-news

Geçen yıl, İstanbul'da öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in makaleleri Almanya'da kitaplaştırıldı.

''Von der Saat der Worte'' başlıklı kitaptaki makaleleri Türkçeden Almancaya çeviren Günter Seufert, kitabın üç bölümden oluştuğunu, birinci bölümde Dink'in çocukluğu ve Türk toplumu içinde yaşayan Ermeni kökenli vatandaşlarla ilgili makalelerinin yer aldığını belirtti. İkinci bölümde gayri müslimlerin Türkiye'deki yaşamıyla ilgili makalelerin bulunduğunu ifade eden Seufert, üçüncü bölümde ise Dink'in Türkiye'deki demokrasi ve Türkiye'nin AB üyeliği süreciyle ilgili makalelerinin yer aldığını kaydetti.

''Dünya Kültürleri Evi'' adlı büyük sergi ve toplantı salonunda düzenlenen etkinlik çerçevesinde Türkiye'den davet edilen yazar ve gazeteciler Karin Karakaşlı ve Aydın Engin, Dink ve Türkiye'deki sorunlar hakkında konuşmalar yaptı.

Dink ile birlikte uzun yıllar Agos gazetesinde çalışan Karakaşlı, Dink'in insan ruhuna hitap eden aydın bir kişi olduğunu, onun büyüklüğünün yazıları ve eylemlerinin uyumlu olmasından kaynaklandığını ifade etti. Karakaşlı, Dink'in Türkiye aşığı bir insan olduğunu kaydetti. Engin ise Türkiye'de son 10 yılda "milliyetçi ve ırkçı akımlarda önemli bir tırmanış yaşandığını" belirterek, ülkede yaşayan gayri müslim azınlığın hakları ve mallarının korunması gerektiğini söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler