Final GAP Arena'da

Futbolda Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında 5 Mayıs Çarşamba günü yapılacak Ziraat Türkiye Kupası final maçının Şanlıurfa GAP Arena'da oynanacağı açıklandı.

Yayınlanma: 17.04.2010 - 14:03
Abone Ol google-news

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, TFF Yönetim Kurulu'nun, 48. (Ziraat) Türkiye Kupası finalinin 5 Mayıs Çarşamba günü Şanlıurfa GAP Arena'da oynanmasını kararlaştırdığı duyuruldu. Açıklamada, karşılaşmanın başlama saati ise bildirilmedi. Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında oynanacak final maçı, geçen Aralık ayında hizmete giren Şanlıurfa GAP Arena'nın ev sahipliği yapacağı ilk final olacak.

2009-2010 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası mücadelesine her ikisi de gruplardan başlayan Fenerbahçe ve Trabzonspor, kupanın 48 yıllık tarihinde ilk kez finalde karşı karşıya gelecek. Trabzonspor şimdiye kadar (Ziraat) Türkiye Kupası'nı 7 kere kazanma başarısı gösterirken, Fenerbahçe bu kupayı 4 kez müzesine götürdü.

26 bin 400 metrekarelik büyüklüğe ve 8 parkurlu atletizm pistine sahip Şanlıurfa GAP Arena, 30 bin kişilik kapasitesiyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun en büyük stadı olma özelliğini taşıyor.


Teknik özellikler

Şanlıurfa GAP Arena, 30 bin koltuk kapasitesine ve 68x105 metre çim sahaya sahip.
Statta, ikisi takımlar için olmak üzere toplam 4 adet, diğer sporlar için kullanılmak üzere de toplam 18 soyunma odası yer alıyor.

100 kişi kapasiteli basın toplantı salonunun bulunduğu statta, soyunma odaları, koridor boşlukları, temsilci ve hakem odaları gibi tüm birimlerin UEFA standartlarında yapıldığı bildirildi.
Güvenlik kontrol odası ile TV ve radyo yorumcuları için özel odanın yer aldığı statta, paratoner ve engelli tribünü de bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon