"Hiç bir şey esirgemiyoruz"

Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali'nin açılışını yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya'ya ayrı bir önem verdiklerini belirterek, "Çünkü biz bu turizm merkezimize geleceğin kenti olarak bakıyoruz. Onun için hiç bir şeyi esirgemiyoruz" dedi.

Yayınlanma: 17.04.2010 - 17:30
Abone Ol google-news

Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminali Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıldı. Açılışta konuşan Başbakan Erdoğan yeni iç hatlar terminalinin 11 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığına dikkat çekerek, "İş bilenin kılıç kuşananındır. İşi ehline verince işte böyle oluyor" ifadesini kullandı.

Eski terminal binasının 11 yılda tamamlandığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "İşte fark bu. Üç kat daha büyüklükte olmasına rağmen kısa sürede tamamlanarak hizmete açıldı. Ankara'ya hapis olunup dışarıya çıkmazsan 11 yılda, çıkarsan 11 ayda tamamlayabiliyorsun” diye konuştu.

Antalya'ya ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Başbakan Erdoğan, "Bu Antalya'ya olan sevgimizdendir, derdimizdendir. Popülizme kaçmadan tüm yurda hizmet götürme sevdası içerisindeyiz. Antalya dünya standartlarında bir turizm kenti haline geliyor. Onun için hiç bir şeyi esirgemiyoruz. Antalya bizim için dünyaya açılan kapımız. Biz Antalya'ya geleceğin şehri olarak bakıyoruz. Sadece deniz, kum, güneş olarak bakmıyoruz. Yayla, golf, kongre turizmleriyle de daha etkin hale getirilmektedir" ifadesini kullandı. Başbakan Erdoğan, bu arada her fırsatta sık sık telaffuz ettiği Ziya Paşa'nın 'Eşek ölür semeri kalır, insan ölür eseri kalır' sözünü yineledi.

Başbakan Erdoğan iç hatların açılışından sonra telekonferans ile Kemer- Tekirova bölünmüş yol tüneller bölgesinin açılışını da Antalya Havalimanı'ndan telekonferansla gerçekleştirdi. İç hatlar Terminalinin açılışında ise kurdeleyi Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ulaştırma Bakanı Binalı Yıldırım, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu birlikte kesti.

Başbakan Erdoğan Antalya'ya 79 yılda 199 kilometre duble yol yapılırken, kendi iktidarları döneminde 172 kilometrelik duble yol yaptıklarını da belirterek, şöyle konuştu:
"Biz yola çıkarken, Türkiye'de 15 bin kilometre duble yol yapacağız dedik. Önce şaşırdılar, nedir duble yol diye. Bazıları duble meşrubat anladılar herhalde. Türkiye büyüyor her haneye araç giriyor artık. Bugünden altyapıyı hazırlamazsınız, gelecekte sıkıntı yaşarsınız. Antalya-Kemer yolunda üç ayrı tüneli hizmete açıyoruz. Bu tünellerin bulunduğu yerler ölüm virajları olarak biliniyordu. Bu tüneller kamera, güvenlik gibi her türlü modern imkanlarla donatıldı, bu çile yolları artık mutluluk yolu haline geldi."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon