Amerikan Düşünce Kuruluşu İran'da

ABD, ender görülecek bir kararla bir Amerikan düşünce kuruluşunun İran'da temsilcilik açmasına izin verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı, kararın İran'a yönelik siyaseti değiştirmeyeceğini açıkladı.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 11:14
Abone Ol google-news

Amerikan Düşünce Kuruluşu İran'da büro açıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Sean McCormack, Amerikan Hazine Bakanlığı'na bağlı Yabancı Kuruluşları Koruma Bürosunun (OFAC), iki düşman ülke arasındaki ilişkileri düzeltmeyi hedefleyen Amerikan-İran Konseyi (American Iranian Council-AIC) adlı düşünce ve araştırma kuruluşuna İran'da temsilcilik açma izni verdiğini belirtti.

İzne karşın Washington'ın İran'a yönelik siyasetinin değişmediğini söyleyen McCormack, "İran halkı ile ABD halkı arasında karşılıklı anlayışın geliştirilmesi için doğrudan temasların artışı amacıyla harcanacak çabaları, ilgili taraflar Amerikan yasalarına uyduğu sürece destekliyoruz" diye konuştu.
 

İran, Sudan ve Küba gibi ülkelere karşı Amerikan ambargolarını uygulamakla yükümlü OFAC'ten henüz açıklama yapılmazken, AIC direktörü Brent Lollis, kuruluşlarının İran'da barış için faaliyet gösterecek yegane Amerikan STK'sı olacağını belirterek, ABD ile İran arasında karşılıklı saygıya dayanan, akılcı ve doğrudan bir diyalog kurulması için kendileriyle çalışan hükümet sorumluları, STK yetkilileri ve özellikle sıradan vatandaşlara yardımcı olmaktan memnuniyet duyacaklarını bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler