4 gemi saldırıya uğradı

Uluslararası Denizcilik Bürosu, Somali açıklarında aynı günde dört geminin korsanların saldırısına uğradığını, bu tür saldırıların bölgede "artık kritik bir seviyeye" ulaştığını bildirdi. Korsanların elinde, ağır silahlar taşıyan bir Ukrayna şilebi 25 Eylül'den bu yana 20 milyon dolar fidye talebiyle tutuluyor.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 12:32
Abone Ol google-news

Somali açıklarında aynı günde dört geminin korsanların saldırısına uğradı. Uluslararası Denizcilik Bürosu, bu tür saldırıların bölgede "artık kritik bir seviyeye" ulaştığını bildirdi.

Uluslararası Denizcilik Bürosunun Korsanlıkla Mücadele Merkezi Direktörü Noel Choong, 1 Ekimde korsanların mitralyözlü ve el bombalı saldırılarına uğrayan gemilerin kaçmayı başardığını belirterek, "Bu sadece bir günde ortaya konan en yüksek saldırı sayısı. Gemileri uyanık olmaya çağırıyoruz. Şu anda kritik seviyedeyiz" dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri bandıralı, 28 kişilik mürettebatı bulunan gemi, 1 Ekim'de korsanların saldırısına uğrayan ilk gemi olurken, korsanlar bölgede denetim uçuşları yapan helikopterlerin yetişmesi üzerine kaçtı.

Bu saldırının üzerinden bir saat geçmeden korsanlar bu kez kimyasal madde taşıyan bir Filipin gemisine saldırdı. Saldırganları bu kez bir savaş gemisi kaçırttı.

Bundan bir süre sonra korsanların hedefi olan bir İtalyan tankeri de kaçmayı başarırken, 1 Ekimdeki son saldırı Tayvan'a ait bir konteyner taşıyıcısına düzenlendi. Geminin kaptanı basınçlı su sıktırarak korsanlardan kaçmayı başardı.

Aden Körfezi ve Hint Okyanusu'nda Ocak 2008'den bu yana 60'tan fazla gemi Somalili korsanların saldırısına uğrarken, ağır silahlar taşıyan bir Ukrayna şilebi 25 Eylül'den bu yana Somali açıklarında 20 milyon dolar fidye isteyen korsanların elinde bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler