Fransa, Atina'dan yardım istedi

Fransa, bir süre önce yakalanan terör örgütü PKK üyesine ilişkin soruşturma için Atina'dan adli yardım istedi. Yardım talebi Atina tarafından kabul edildi. Atina Barosu ise bir açıklama yaparak, Fransa'nın adli yardım talebinin kabul edilmesini eleştirdi.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 12:50
Abone Ol google-news

Yunan basın-yayın organları, terör eylemi hazırlığında olmak ve terör örgüne finansman kaynak sağlamak suçlamalarıyla Fransız güvenlik güçleri tarafından gözaltına alınan PKK'li terörist'in yargılanması için Fransa'nın Atina'danyardım istediğini duyurdu.

Teröristin evinde yapılan aramada, Yunanistan Komünist Partisi (KKE) üyesi bazı politikacılar, sendikacılar ve avukatların kartvizitlerinin bulunduğunu bildirdi.

Sözü edilen bazı avukatların terör örgütü başının avukatlığını yaptığını kaydeden basın-yayın organları, Atina'nın Fransa'nın yardım talebini kabul ettiğini ve isimleri gizli tutulan tüm sendikacı, avukat ve politikacıların Yunan adli makamlarına ifade vermeye çağrılacağını belirtti.

Atina Barosu ise bir açıklama yaparak, Fransa'nın adli yardım talebinin kabul edilmesini eleştirdi.
 

Baro açıklamasında, kartvizit bulunması gerekçe gösterilerek, Yunan vatandaşlarının ifadelerinin alınmasının temel hak ve özgürlüklere aykırı olduğu savunuldu. Baro, özellikle avukatların sorgulanmasının, avukat ile müvekkili arasındaki ilişkinin gizliliği ilkesi nedeniyle mümkün olmadığını vurguladı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler