İngiltere'de durgunluk işaretleri

İngiltere'de ekonominin lokomotiflerinden olan hizmet sektörü önemli oranda daraldı. Geçen ay, 49,2 puan olan hizmet sektörü aktivite endeksi, eylül ayında, son 12 yılın en düşük düzeyi olarak kabul edilen 46 puana geriledi. Bu arada İngiltere Finansal Hizmetler İdaresi bireysel banka mevduat hesaplarına uyguladığı devlet garantisi limitlerini yükseltmeye karar verdi.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 12:49
Abone Ol google-news

İngiltere'de hizmet sektörünün geçen ay 46 puana kadar geriledi. Bu oran uzmanlar tarafından ülke ekonomisinin "durgunluğa gireceği" şeklinde yorumlandı.

Öte yandan, İngiltere, bireysel banka mevduat hesaplarına uyguladığı devlet garantisi limitlerini yükseltmeye karar verdi. İngiltere Finansal Hizmetler İdaresi tarafından yapılan açıklamada, halen 30 bin sterlin (53 bin dolar) olan mevduat garanti limitlerinin, 50 bin sterlin düzeyine (88 bin 500 dolar) yükseltileceği kaydedildi.İngiltere'nin bu kararı almasında, İngiliz vatandaşlarının, mevduat hesaplarını, sınırsız garanti limitinin bulunduğu İrland a'ya aktarmaya başlamaları etkili oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler