AKPM endişeli

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Luis Maria de Puig, Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılmasına ilişkin davadan dolayı "endişeli" olduğunu bildirdi ve Türkiye'de yeni bir anayasanın hazırlanmasına ilişkin çalışmaların başlatılması yönündeki çağrısını yineledi.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 13:13
Abone Ol google-news

AKPM Başkanı, yaptığı yazılı açıklamada, ''yargının bağımsızlığının mutlaka gerekli olduğunu ve Anayasa Mahkemesi üzerinde hiçbir etkinin olmaması gerektiğini'' belirttikten sonra, ''kapatmayla sonuçlanabilecek yargı sürecinden dolayı endişesini'' dile getirdi.

''Siyasi partilerin kapatılmasının, sadece çok özel bir önlem olarak görülmesi gerektiğini'' kaydeden AKPM Başkanı, ''bu önlemin, sadece söz konusu partinin şiddet kullanması, ülkenin demokratik anayasası ve iç barışı tehdit etmesi halinde kullanılabileceğini'' ifade etti.

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Luis Maria de Puig, AKPM'nin ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) konuyla ilgili olarak daha önce aldığı kararlara da atıfta bulundu ve Türkiye'de yeni bir anayasanın hazırlanmasına ilişkin çalışmaların başlatılması yönündeki çağrısını yineledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler