Suriye tesislerini UAEK'e açmıyor

Suriye, nükleer alanda Birleşmiş Milletler ile yaptığı işbirliğinden memnun ancak, askeri sitelerini denetime açmayacak. Suriye bu kararı ulusal güvenlik gerekçesiyle aldığını açıkladı. Merkezi Viyana'da bulunan UAEK, Suriye'nin gizlice plütonyum üretim reaktörü kurduğu iddialarının ardından, mayıs ayından beri bu ülkeyle ilgili araştırma yapıyor.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 13:20
Abone Ol google-news

Suriye, nükleer faaliyetiyle ilgili olarak Birleşmiş Milletler'in yaptığı araştırmada tam işbirliği içinde olduğunu, ancak ulusal güvenlik gerekçesiyle askeri tesislerini denetime açmayacağını açıkladı.

Suriye Atom Enerjisi Komisyonu Başkanı İbrahim Osman, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) toplantısında yaptığı konuşmada, Şam yönetiminin UAEK ile tam bir şeffaflık içinde işbirliği yaptığını, bunun bu şekilde süreceğini söyledi.Osman, ancak bu işbirliğinin askeri tesislerin teşhir edilmesi ya da ulusal güvenliğe yönelik bir tehdidin yolunu açmayacağını kaydetti.

UAEK diplomatları, Suriye'nin, bir nükleer tesisiyle bağlantılı olduğu iddia edilen üç askeri tesisinin denetimine ilişkin UAEK'nın taleplerini dikkate almadığını belirtiyor.

Merkezi Viyana'da bulunan UAEK, İsrail'in geçen yıl hava saldırısı düzenlediği bir tesiste Suriye'nin gizlice plütonyum üretim reaktörü kurduğu iddialarının ardından, mayıs ayından beri bu ülkeyle ilgili araştırma yapıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler