Yeşiller Partisi Lideri istifa etti

Avusturya'da yapılan seçimin ardından Yeşiller Partisi lideri istifa etti. Parti liderliğini ikinci başkan Glawischnik üstlendi. Glawischnik, parti liderliğine seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Van der Bellen'in gündemini aynen uygulayacağını" söyledi. Van der Bellen son seçimde Türk kökenli aday Alev Korun'un meclise girmesi için büyük çaba harcamıştı.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 14:04
Abone Ol google-news

Avusturya'da erken genel seçimin ardından Yeşiller Partisi lideri Alexander Van der Bellen istifa etti. Mecliste milletvekili olarak kalacağını belirten Van der Bellen, parti liderliğini yardımcısı Eva Glawischnik'in üstlendiğini bildirdi. Parti yönetimi bugün yaptığı toplantıda Van der Bellen'in istifasını kabul ederken, Glawischnik'i bir karşı oyla parti başkanlığına seçti.

Glawischnik, parti liderliğine seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Van der Bellen'in gündemini aynen uygulayacağını" söyledi.

Yeşiller Partisi liderliğini üstlendiği 1997 yılından itibaren partinin oy oranını yüzde 4,8'den yüzde 11'e çıkardığı için takdir edilen Van der Bellen'in son seçimde hedeflenen yüzde 15'lik oranı tutturamadığı ve 2006 seçim sonucunun altında kalarak yüzde 10,1 oranında oy aldığı için istifa ettiği belirtiliyor.

Parti içindeki bazı kaynaklar ise 64 yaşındaki Van der Bellen'in yaşı nedeniyle yerini daha genç birine bırakmak istediğini savunuyor. Yeşiller Partisi'nin yeni lideri 39 yaşındaki Eva Glawischnik, başarılı bir hukukçu olarak biliniyor.Partinin çeşitli kademelerinde görev yapan Glawischnik, partisi 2006 seçimlerinde Federal Meclise 3. parti olarak girmeyi başardığı için, 3. Meclis Başkan Yardımcısı olarak da görev yapıyordu.

Avusturya tarihinde ilk kez Türkiye kökenli bir aday, Yeşiller Partisi aracılığıyla Federal Meclise girdi. Partinin genel listenin 3. sırasından aday gösterdiği Alev Korun, 28 Eylül'de yapılan erken genel seçimde milletvekili seçildi. Parti liderliğinden bugün istifa eden Van der Bellen'in son seçimde Alev Korun'un meclise girmesi için büyük çaba harcadığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler