Güney Osetya'da patlama

Gürcistan'dan tek yanlı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'da, Rus barış gücü askerlerinin üssü yakınında meydana gelen patlamada, 7 Rus askerin ve 2 sivilin öldüğü bildirildi. Gürcistan patlamanın, ''Ruslar tarafından, Rus askerlerinin Gürcistan'dan çekilmesini geciktirmek için bir bahane olarak organize edildiğini'' ileri sürdü.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 16:09
Abone Ol google-news

Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'de Rus barış gücü askerlerinin üssünün yakınında meydana gelen patlamada 7 Rus askeri ve 2 sivil öldü, 7 asker de yaralandı.

Rus barış gücü askerlerinin komutanı Murad Kulahmedov olayın, Güney Osetya'nın başkenti Tshinvali'deki üssün yakınında patlayıcı yüklü bir aracın infilak etmesi sonucu meydana geldiğini söyledi. Kulahmedov, 20 kilo TNT gücündeki patlamada yaralananların, helikopterlerle Rusya Savunma Bakanlığı'nın hastanelerine götürüldüğünü bildirdi.

Gürcistan, Güney Osetya'da, Rus barış gücü askerlerinin üssü yakınında meydana gelen patlamanın arkasında Rus istihbarat ajanlarının olduğunu ileri sürdü. Gürcistan İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada patlamanın, ''Ruslar tarafından, Rus askerlerinin Gürcistan'dan çekilmesini geciktirmek için bir bahane olarak organize edildiği'' savunuldu.

Rusya Savunma Bakanlığı ise Gürcistan'ı suçlayarak, Güney Osetya'da, Rus barış gücü askerlerinin üssü yakınında meydana gelen patlamanın, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev arasında varılan ''Güney Osetya ve Abhazya sınırları yakınındaki Gürcistan topraklarında bulunan Rus askerlerinin 10 Ekim'e dek çekilmesini öngören anlaşmayı bozmaya yönelik bir terörist eylem olduğunu'' bildirdi.

Medvedev ve AB dönem başkanı Fransa'nın cumhurbaşkanı Sarkozy, Moskova'da 8 Eylül'de biraraya gelmişler, Güney Osetya ve Abhazya sınırları yakınındaki Gürcistan topraklarında bulunan Rus askerlerinin 10 Ekim'e dek geri çekilmeleri konusunda anlaşmaya varmışlardı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler