UAEK'den K.Kore'ye çağrı

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) 52. Genel Kurulu toplantısının bugünkü oturumunda ABD, Avustralya, Kanada ve Japonya ile kimi Batılı ülkelerin, Kuzey Kore'yi, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'na (NPT) geri dönmeye çağıran karar tasarısı oybirliğiyle kabul edildi. Karar tasarısına, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu UAEK üyesi toplam 42 ülke de destek imzası verdi.

Yayınlanma: 03.10.2008 - 20:35
Abone Ol google-news

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) 52. Genel Kurulu toplantısının bugünkü oturumunda
Kuzey Kore yönetimine, ABD, Avustralya, Kanada ve Japonya ile kimi Batılı ülkelerce, ''Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşması'na (NPT) geri dönmesi ve nükleer tesislerini UAEK denetimlerine açması'' çağrısı yapıldı.

Karar tasarısına, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu UAEK üyesi toplam 42 ülke de destek imzası verdi.

Kuzey Kore yönetimi, kendisinin de yer aldığı ABD, Rusya, Çin, Japonya ve Güney Kore'den oluşan altılar grubuyla yaptığı görüşmelerden ''sonuç alamadığını'' belirterek, geçen günlerde nükleer tesislerindeki UAEK denetim mühürlerini sökmüş ve Yongbyon Nükleer Santrali'ne yeniden yakıt yükleyeceğini bildirmişti.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) 52. Genel Kurulu toplantısına yarın da devam edileceği ve yarınki oturumda Mısır'ın sunduğu, ''UAEK güvence denetimlerinin Ortadoğu'da da uygulanması'' başlıklı karar tasarısının ele alınacağı bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler