Gazetelerde bugün

ABD Temsilciler Meclisi'nin 171'e karşı 263 oyla kabul ettiği 'kurtarma paketi', bugün Cumhuriyet'in olduğu gibi birçok gazetenin de manşetinde geniş yer buluyor. Ayrıca, Radikal, Vatan ve Zaman gibi gazeteler küresel ekonomik krizin, dün borsalarda yarattığı düşüşü ilk haber olarak veriyor.

Yayınlanma: 04.10.2008 - 07:02
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

Krizi aşmaya çalışan ABD’de 850 milyar dolarlık kurtarma paketi kabul edildi. Uzmanlara göre yeterli değil

Çöküşe geçici önlem

Korku ve devlet müdahalesiKurtarma paketi” ABD Temsilciler Meclisinde, piyasalarda tam çöküşün yaşanacağı korkusuyla bu kez 171e karşı 263 oyla kabul edildi. Vergi indirimleriyle makyajlanan ve 850 milyar dolara çıkarılan paketi jet hızıyla onaylayan ABD Başkanı Bush, gerekli zamanlarda devletin müdahale edeceğinin altını çizdi. Bush, paketin etkisini gösterebilmesi için zaman gerektiğini söyledi.

‘Uzun vadeli çözüm değil’ Paket ekonomistler tarafından yeterli bulunmadı. Prof. Türkel Minibaş, “Paketle, finansal krizin reel sektöre sıçramaması ve dünya çapında durgunluğun oluşması önlenecek. Ancak uzun vadeli bir çözüm değil” dedi. Ekonomist Uğur Civelek, sorunun bütün sektörlere yayıldığını belirterek “En fazla piyasalara bir cansuyu verebilir. ABD uzun süreli durgunluğa giriyor” diye konuştu.

 

 

HÜRRİYET

90 Dakikada tarihi imza

ABD Başkanı Bush, Temsilciler Meclisi'nden sonunda geçen kurtarma paketini 90 dakika gibi kısa bir sürede imzaladı. Tarihin en büyük müdahalesine piyasalar yine şüpheli bakıyor.

 

 

MİLLİYET

800 Milyar dolarlık aşı

Dünya piyasaları ABD'den gelen iyi haberle rahatladı. Senato'da genişletilen ekonomik paket, ABD Temsilciler Meclisi'nde dün büyük çoğunlukla kabul edildi. 

 

 

RADİKAL

Borsa çöktü, dolar çıktı

Amerikan hazinesinin kurtarma planı ve ABD ekonomisine ilişkin kaygılar yüzünden borsa yüzde 4,16 kayıpla 34 bin 553 puana indi. Dolar 1,3035 YTL'ye, gösterge faizi yüzde 20'ye yükseldi.

 

 

TERCÜMAN

Bu da 200 YTL önlemi

1 Ocak 2009'dan itibaren 200 TL'lik banknotlar piyasaya çıkıyor. Uzmanlar, bu durumu "Örtülü devalüasyon değil, krize bir önlem" diye yorumladı.

 

 

AKŞAM

Kültürlü TL

Ve Türk Lirası farklı imajıyla dönüyor. Yeni banknotların arka yüzü, isimlerine bilgi yarışmaları dışında rastlayamadığımız bilim ve sanat adamlarına ayrıldı...

 

 

POSTA

Hayatını kazandı

Erdal Kartal şiddetli baş ağrısı çekiyordu. Bağ-Kur'a 17 bin YTL borcu olduğu için sağlık hizmetinden faydalanamıyordu. Bir Kazı-Kazan bileti aldı. 60 bin YTL kazandı. Önce Bağ-Kur'a borcunu ödedi, sonra hastaneye gitti. Beyninde tümör olduğu anlaşıldı. Hemen ameliyata alındı. Ameliyata da 20 bin YTL harcadı ve hayatı kurtuldu.

 

 

VATAN

Kriz masası kuruluyor

Giderek derinleşen küresel krizin en az zararla atlatılabilmesi için hükümet, üç bankadan oluşan bir 'izleme komisyonu' kurma kararı aldı.

 

 

SABAH

Dünya rahat bir nefes aldı

ABD'de başlayan ve tüm dünyayı etkileyen kriz 700 milyarlık kurtarma paketinin onayıyla atlatıldı.

 

 

YENİ ŞAFAK

Amerikan rüyası

ABD yönetim 700 milyar dolarlık kurtarma paketi ile krizi frenlemeye çalışırken son 9 ayda 760 bin kişi işini kaybetti. Konut fiyatları dibe vurdu. İki yıl önce 350 bin dolara satılan bahçeli, garajlı 7 odalı lüks villa 66 bin dolara zor alıcı buluyor.


 

ZAMAN

Türkiye tatil sonrası krizi ucuz atlattı

Başbakan Erdoğan: Krizden en az Türkiye etkilenir. Ekonomik yapımız güçlü. Ancak rehavete kapılmayacağız. Dikkatli ve ihtiyatı elden bırakmıyoruz.

İMKB Başkanı Erkan: Borsamız Ramazan Bayramı'nda kapalı olması büyük şanstı. Dışardaki dalgalanmadan en az etkilendik. Panikte hareket edilmemeli.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon