Erdoğan, Türkmenistan'da anaokulu açtı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir Türk firması tarafından yaptırılan 320 öğrenci kapasiteli anaokulunu, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile birlikte açtı. Erdoğan yaptığı konuşmada, ''Türkiye ile Türkmenistan'ın ilişkileri ekonomik boyutla asla sınırlı kalamaz. Aynı dili konuşuyoruz, aynı kökenden geliyoruz." açıklamalarında bulundu.

Yayınlanma: 04.10.2008 - 07:20
Abone Ol google-news

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulu Berdimuhamedov ile açılışa katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 320 çocuğa ileri standartlarda eğitim verebilecek modern bir anaokulunu açmış olmaktan mutlululuk duyduğunu söyledi.

''Biz buradaki iş adamlarımızı, yatırımlarımızı, işçilerimizi ve onların ailelerini Türkiye ile Türkmenistan arasındaki bir dostluk, kardeşlik köprüsü olarak görüyoruz'' diyen Erdoğan, konuşmasında şunları dile getirdi:

''Türkiye ile Türkmenistan'ın ilişkileri ekonomik boyutla asla sınırlı kalamaz. Aynı dili konuşuyoruz, aynı kökenden geliyoruz. Ortak kültürü, gelenekleri, inancı paylaşıyoruz. Dolayısıyla bizim burada yatırım yapan şirketlerimizin sosyal sorumluluğu çok büyük. Burada hedefimiz sadece yatırımlarla değil, aynı zamanda sosyal projelerle de Türkmenistan'ın kalkınmasına, ilerlemesine katkı sağlamaktır. Açılışını yaptığımız anaokulu da bu sosyal sorumluluğun en güzel tezahürü olarak karşımıza çıkıyor. İstikbalimizi emanet ettiğimiz çocuklarımızın en iyi şartlarda eğitim almalarını sağlayan bu anaokulunu Devlet Başkanı Berdimuhamedov ile açmaktan büyük mutluluk duyuyorum.''

Konuşmaların ardından, Erdoğan ve Berdimuhamedov, anaokulunun açılışını yaptı ve incelemelerde bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon