"Kupayı alıp geleceğiz"

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, 5 Mayıs'ta Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile yapacakları final maçına ilişkin, ''Şanlıurfa'ya seve seve gideriz, kupayı futbolcularla alıp geleceğiz'' dedi.

Yayınlanma: 22.04.2010 - 09:58
Abone Ol google-news

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde sabah kahvaltısında basın mensuplarıyla bir araya gelerek, açıklamalarda bulundu.

Güneş, kupa finalinin Ankara'da veya her tarafta yapılabileceğini belirterek, ''Kupa için karar verildiyse biz ona uyarız. Karar verilmediği, tartışıldığı zaman biz Atatürk Olimpiyat Stadı olabilir diye düşüncemizi söylemiştik. Çünkü Fenerbahçe ve Trabzonspor seyircisinin sayısı fazla. Maçın ambiansının fazla olacağını düşünüyorduk'' diye konuştu.

Maçın Şanlıurfa'da oynanacağı kararının verildiğini kaydeden Güneş, ''Karar verilmişse biz saygı duyarız, gider oynarız. Şanlıurfa'ya seve seve gideriz, futbolcularla kupayı alıp geleceğiz, bizim düşüncemiz odur'' ifadelerini kullandı.

Bu yıl sonuçlar ne olursa olsun bu kadroyu daha iyi hale getirip eksiklikleri giderip seneye çok daha iyi sonuçlar almak istediklerini anlatan Güneş, şöyle devam etti:

''Kupada sıfırdan başlamıştık, finale geldik. Finalde ne olacağını hep beraber göreceğiz. Ligde maalesef Trabzonspor'a yakışmayan bir yerdeyiz. Sıralama olarak alt sıradan bizi yakalamaya çalışan takımlar var. Üstümüzde de Beşiktaş var ve onları yakalama şansımız var. Ancak şu anda beşinciliğe yakın bir takımız.''

Güneş, Avrupa kupalarına katılmanın şu anda garanti olmadığını ifade ederek, ''Biz hem kupayı almak istiyoruz, hem ligde 4. olmak istiyoruz. Onun için çalışacağız. Şimdi önümüzde Eskişehirspor maçı var, bu maça hazırlanıyoruz. Eskişehirspor iyi çıkış yaptı. Son iki maçta yara aldı. İyi taraftarı var. Dostane bir maç oynayıp hemen döneceğiz'' diye konuştu.

 

"Ömer Aysan bizimle birlikte olmayacak"

Teknik direktör Güneş, Belçikalı teknik adam Broos döneminde Ankaraspor'dan alınan Ömer Aysan'ın artık kendileriyle birlikte olmayacağını, Tony Sylva ile de başka kulübe gidebileceği yönünde görüşme yaptıklarını bildirdi.

Bu oyuncuların haricinde diğer oyuncuların durumunun belli olmadığını kaydeden Güneş, şunları söyledi:

''Ömer Aysan, son 2 haftada kadroda yok. Ama yetenek olarak iyi oyuncu. Her oyuncu gibi daha iyi olması için gayret gösterdik. Ömer'in oyun itibariyle iyi maçları oldu, sonra sakatlığı ve başka mazeretleri oldu. Zaman içinde onunla aynı duygu, düşünceyi paylaşamayacağımızı gördük. Benim için öncelikle futbol. Önceliği futbol olmayan oyuncuları kazanmak için uğraşırım. Ama kazanamıyorsam varlığının devam etmesi bana ve kulübe zarar verir. Bu karar için sezon sonunu beklemeyi düşünüyordum, ama olmadı. Çünkü gelecek sene onunla yola çıktığım zaman yalnız kalacağız.''

Güneş, gidecek oyuncularla ilgili çok sabırsızlık olduğunu ve medyada bu yönde haberler yer aldığını dile getirerek, ''Sylva ile konuştum. Kendisi hala oyuncumuz, çok iyi çalışıyor, saygılı kişiliği var. Yarın için başka bir kulüp olursa görüşebilirsin diye ona söyledim. Söylemediğim kişilerle ilgili spekülasyon yapılmamalı'' dedi.

 

"Yattara hevesli ama hazır değil"

Teknik direktör Şenol Güneş, sakatlıktan kurtulan Yattara'nın hevesli olduğunu, ancak tam olarak hazır olmadığını belirterek, ''Bu maç onu düşünmüyorum, ama ondan sonraki maçlarda düşünebilirim. Oynatmadığım oyuncular var. Onları oynatmadan Yattara'yı oynatırsam haksızlık olur. Ankaragücü maçında olur mu olmaz mı bilmiyorum. Ama kupayı aldıktan sonra iki maçta da oynatabilirim'' diye görüş açıkladı.

 

Dışarıdaki yabancıları düşünmüyor

Güneş, başka takımlarda kiralık forma giyen Brüls, Faty Papy, Tjikuzu ve Isaac'ı gelecek sezon için takımda düşünmediğinin mesajını da verdi.

Kadroda şu anda 8 yabancı oyuncu bulunduğunu ifade eden Güneş, ''Yattara sakat, Tony Sylva da kadro yok. Onun dışında bir yabancı alma hakkımız var. Onu da daha çok ön bölgeye düşünüyoruz. Ama bu konuda isim olarak bir şey yok. Yabancılarla ilgili Isaac, Tjikuzu, Brüls, Faty Papy var. Brüls ve Papy'i izledim. Belki sezon başı tutarız sonra sonra gönderebiliriz. Bedava oyuncu veremeyiz. Bu 4 oyuncuyu da takımda düşünmüyorum. Faty Papy ve Brüls'ü izledim. Brüls daha iyi oynadı. Papy, bulunduğu yerde değil de o maçta önde oynadı. Brüls'ü Gabriç'e benzettim. Yetenekli, fena da oynamadı. Ama bizim orada oynayacak Türk oyuncular var. Olursa kiralık verilebilir. Biz daha iyisini düşünüyoruz.''

 

Umut ve Teofilo diyaloğu

Güneş, Umut ve Teofilo'nun Kasımpaşa maçında yaptıklarından, oyuncuların da kendilerinin de rahatsız olduğunu kaydederek, ''Böyle şeyleri doğru bulmayız. Her insan aynı düşünemeyebilir, olanları düzeltmek için hoşgörülü olunur. Eğer düzeltemezlerse takıma, kulübe, camiaya zarar verilirse o zaman gereği yapılır. O zamana kadar görevimiz bunları düzeltmektir. Antrenman maçlarında da diğer maçlarda da bazı oyuncuların bu tür birbirlerine davranışları oldu. El kol hareketleri doğru değil, bunların düzelmesi gerekiyor'' dedi.

Oyunculardan mükemmeli değil de elinden ne geliyorsa yapmalarını istediklerini vurgulayan Güneş, ''Biz mükemmeli zaten bulamayız. Ama bu yolda gayretimiz var. Bazen insanlar mükemmeli yapmak için yanlış yapıyorlar. Bu maçta da bir iki pozisyon oldu. Umut, son maçlara oranla bu maçta daha fazla koştu, gayret gösterdi ama 2 net pas vermedi, 3 gol de yapabilirdi'' diye konuştu.

Kasımpaşa maçının hakeminin özellikle ilk yarıda hatalı yönetim yaptığını ve taraftarın da buna tepki gösterdiğini söyleyen Güneş, ''Daha önceki Antalyaspor maçında Egemen'in top elini sıyırttı. Kendisi penaltı olduğunu söyledi. Ama Burak'a yapılan hareket de penaltıydı. Herkes konuşurken, kendilerine göre bir şey alma için konuşuyor. Gerçekleri konuşalım. Mustafa Denizli önceden hakemlerle ilgili hiç konuşmuyordu, şimdi konuşuyor. Demek ki canı yandı'' ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler