Mogan'da kaçak avcı sorunu

Ankara-Gölbaşı Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü, Mogan Gölü'nde motorlu araçlarla kaçak kuş avlayan kişilerin peşine düştü. Bölgede bulunan amatör fotoğrafçıların kaçak avcıları çektikleri fotoğraflar polislere teslim edildi. Bayram tatilini fırsat bilerek, motorla avlanan kaçak avcılar, Gölbaşı Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü tarafından aranıyor.

Yayınlanma: 04.10.2008 - 08:47
Abone Ol google-news

Özel koruma alanı içinde bulunan, Gölbaşı Mogan Gölü'ndeki av yasağına rağmen, kaçak avcılar bölgede avlanmaktan vazgeçmiyor. Bayram tatilini fırsat bilerek, motorla avlanan kaçak avcılar, Gölbaşı Jandarma ve Emniyet Müdürlüğü tarafından aranıyor. Beyaz gövdeli 4-5 metre uzunluğunda üzerinde ''sıla'' yazan motorlu teknenin içinde bulunan 2 kişi amatör fotoğrafçılar tarafından görüntülenmişti.

 

Avcılar derneği tepki gösterdi

Gölbaşı Avcılar, Atıcılar, Doğal ve Yaban Hayatı Koruma Dernek Başkanı Çoşkun Altın, Mogan Gölü'nde tüfekle kaçak avlanarak kuşları katleden avcılara tepki göstererek, ''Bunlar avcıların yüz karasıdır. En ağır şekilde cezalandırılmalıdırlar'' dedi.

Çoşkun Altın, Mogan Gölü'nde hiçbir zaman av yapılamayacağını vurgulayarak, şunları söyledi:
''Kendisini avcı maskesi altında, kanunu düzeni doğayı korumaya çalışan avcıların adını da lekeleyen bu insanlar ne yazık ki Çevre koruma alanı içindeki Mogan Gölü'nde ava yasak alanda, avda kullanımı yasak olan motorlu kayıkla ve ördek ve karabataklara ateş açtığı görüntülenmiştir. Fütursuzca savunmasız göl üzerindeki uçan kuşlara ateş edebilenler avcı değil, avcıların yüz karasıdır. Avcı olmayan, ama çok kolay bir şekilde temin edilebilen yivsiz tüfek sayesinde insanlar çok kolay doğadaki her canlıya ateş etme hakkını kendilerinde görmektedir. Her insanın başına bir güvenlik konulamayacağına göre bu vahşetin durdurulması, ancak duyarlı kişi ve kurumların tepkileriyle ve uygulanan yasalarla düzelebilir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler