Meclis 'Anayasa' mesaisine devam edecek

Meclis, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ara verdiği ''Anayasa'' mesaisine yarın devam edecek.

Yayınlanma: 23.04.2010 - 14:42
Abone Ol google-news

TBMM Genel Kurulu, hafta sona Anayasa değişikliği teklifi için çalışacak. Genel Kurul, yarın ve 25 Nisan Pazar günü saat 12.00'de toplanacak, belirlenen programı tamamlanıncaya kadar çalışmalarını sürdürecek. Genel Kurul, yarın teklifin Yüksek Askeri Şura kararlarına karşı yargı yolunu açan 12. maddesi ile 13, 14 ve 15. maddeleri görüşülecek. Pazar günü ise teklifin askeri kişileri sivil yargı yolunu açan 16. maddesi ile Anayasa Mahkemesinin yapısını yeniden düzenleyen 17. ve 18. maddeleri ele alınacak.

Görüşme takvimi uyarınca, 26 Nisan Pazartesi saat 11.00'de Genel Kurul, teklifin Meclis Başkanı, Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının Yüce Divan'da yargılanmasını düzenleyen 19. maddesi ile Anayasa Mahkemesi ve Askeri Yargıtayla ilgili düzenlemeler getiren 20, 21. ve 22. maddeleri görüşülecek. Genel Kurul, 27 Nisan Salı günü, teklifin HSYK'nın yapısını düzenleyen 23. maddesi, 24. madde ve Anayasanın Geçici 15. maddesini yürürlükten kaldıran 25. maddesini görüşmek üzere saat 15.00'de toplanacak.
Teklifin 1. tur görüşmeleri 28 Nisan Çarşamba günü tamamlanacak.

Gensoru

Genel Kurulda, Anayasa değişikliği teklifinin görüşmelerini tamamladıktan sonra 29 Nisan Perşembe günü CHP'nin, ''3 şirketin Türkiye'de rüşvet dağıttığı tespit edilmesine rağmen gereğinin yapılmadığı'' iddiasıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında verdiği gensoru önergesinin öngörüşmesi yapılacak. Genel Kurulda, Anayasa değişikliğinin ikinci tur oylamasının 2 Mayıs Pazar ya da 3 Mayıs Pazartesi günü başlaması bekleniyor. 2. tur görüşmelerde sadece önergeler üzerine konuşma yapılacak, ardından oylamalara geçilecek. 2. tur oylamaların 3 günde tamamlanması planlanıyor.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler