Filistin'de duvar karşıtı gösteri

Batı Şeria'da duvara karşı düzenli barışçıl protesto gösterileriyle gündeme gelen Filistin köyü Bileyn'de, bugünkü cuma gösterisinde biri ağır 7 gösterici yaralanırken, 5 kişi de gözaltına alındı.

Yayınlanma: 23.04.2010 - 14:50
Abone Ol google-news

Batı Şeria'daki Filistin kentlerinden Ramallah'ın batısındaki Bileyn'deki haftalık olağan gösteride, İsrail askerlerinin, Filistinli, İsrailli ve uluslararası eylemcilerden oluşan yaklaşık 200 göstericiyi dağıtmak için seri şekilde göz yaşartıcı gaz bombası atan fırlatıcılar kullandı.

Bombalar çok sayıda kişiyi etkilerken, bombalardan birinin, Tel Aviv Yaffo'dan İsrailli Arap bir göstericinin başına isabet ettiği öğrenildi. İsrailli Arap önce Ramallah'taki hastaneye götürüldü, daha sonra ise Kudüs'teki hastaneye nakledildi.

Bilincinin açık olduğu bildirilmesine rağmen, İmad Riska adlı İsrailli Arap göstericinin durumunun, hastanede yapılacak tetkikler sonrası netlik kazanacağı kaydedildi.

Yaralanan diğer 6 kişiden bazıları Filistinli sağlık ekiplerince olay yerinde tedavi edildi.
Öte yandan, İsrail askerleri gösteride Filistin'de yayımlanan gazetelerden El Hayat El Cedide muhabiri Muhib Barguti'nin de aralarında bulunduğu, biri Amerikalı ve 3'ü de İsrailli gösterici olmak üzere toplam 5 kişiyi gözaltına aldı.

Göstericiler, Bileyn'de İsrail askeri karakolunda gözaltında tutuluyor. İsrailli ve uluslararası göstericilerin, İsrail ordusunun aldığı tüm önlemlere rağmen, Bileyn'deki haftalık gösterilere katılımının devam ettiği gözleniyor. İsrail ordusu, Filistinli yerel sakinleri dışında, köyü yasak bölge ilan etmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler