Gül, ''Dünya Siyaset Konferansı"na katılacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Dünya Siyaseti Konferansı''na katılmak üzere yarın Fransa'ya gidecek. Gül, Fransa'nın ardından sırasıyla Finlandiya ve Estonya'ya resmi ziyaretler gerçekleştirecek. Gül, Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) tarafından 6 Ekim Pazartesi günü Fransa'nın Evian kentinde birincisi düzenlenecek olan ''Dünya Siyaseti Konferansı''nın açılışında konuşacak.

Yayınlanma: 04.10.2008 - 09:15
Abone Ol google-news

''Dünya Siyaseti Konferansı''ı sebebiyle, İsviçre'nin Cenevre kentinde konaklayacak olan Abdullah Gül, Türkiye'nin de gözlemci üyesi olduğu ve Büyük Hadron Çarpıştırıcısı (LHC) deneyinin yapıldığı Avrupa Nükleer Araştırma Örgütünü (CERN) 7 Ekim Salı günü ziyaret edecek.


Finlandiya ve Estonya ziyaretleri

Cumhurbaşkanı Gül, Fransa'nın ardından 7-9 Ekim 2008 tarihlerinde Finlandiya'ya, 9-11 Ekim 2008 tarihlerinde ise Estonya'ya resmi ziyaretler gerçekleştirecek. Finlandiya'da, Cumhurbaşkanı Tarja Halonen, Başbakan Matti Taneli Vanhanen, Meclis Başkanı Sauli Ninistö, Finlandiya eski Cumhurbaşkanı ve Bağımsız Türkiye Komisyonu Başkanı Martti Ahtisaari ile görüşecek olan Gül, Türkiye-Finlandiya İş Toplantısı'nda konuşacak, Tatar-Türk Toplum Merkezini ziyaret edecek.

Gül, 9 Ekim Perşembe günü Helsinki'den Yuvaskula kentine geçerek, Yuvaskula Üniversitesi'ni ziyaret edecek ve burada düzenlenecek Martti Ahtisaari Yıllık Konferansı'nın bu yılki konuşmasını yapacak. Ziyaret sırasında TÜBİTAK ile Finlandiya Akademisi arasında bir işbirliği anlaşması da imzalanacak.

Cumhurbaşkanı Gül, Helsinki'deki Uluslararası Kültür Merkezi CAISA'da Kültür ve Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Helsinki Büyükelçiliğinin işbirliğiyle 2-26 Ekim'de gerçekleştirilecek ''Türk Kültür Ayı'' etkinliklerine de katılacak. Finlandiya'nın ardından 9 Ekimde resmi ziyaret için Estonya'ya gidecek olan Gül, Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik İlves, Başbakan Andrus Ansip ve Parlamento Başkanı Ene Egma ile görüşecek.

Türk-Eston İş Konseyi Toplantısında bir konuşma yapacak olan Gül, ''Türkiye 85-Estonya 90: Çağlar Boyu Dostluk'' başlıklı serginin açılışına katılacak, şef Emre Aracı'nın yönetiminde Eston müzisyenlerin vereceği ''Avrupa'da Türk, Osmanlı Sarayı'nda Avrupa Müziği'' konserini izleyecek. Gül, Türk dili ve edebiyatıyla ilgili çalışmaları dolayısıyla Eston Şair ve Çevirmen Ly Seppelin Ehin'e ise ''Dışişleri Bakanlığı Üstün Hizmet Plaketi ve Beratı'' verecek. Cumhurbaşkanı Gül'ün Finlandiya ve Estonya'daki temas ve görüşmeleri kapsamında, ikili ilişkilerle işbirliği ve Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ele alınacak, bölgesel ve uluslararası konularda fikir alışverişinde bulunulacak.

Gül, 11 Ekim Cumartesi günü Türkiye'ye dönecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler