Meteoroloji'den fırtına uyarısı

Muğla Meteoroloji İstasyon Müdürü Muzaffer Bora, ''Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına, Güney Ege ve Akdeniz'de fırtınaya sebep olabilecek şiddetli bir rüzgar bekleniyor'' dedi. Vatandaşların, su baskını, ani sel, heyelan, yıldırım düşmesi, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesine karşı tedbirli olmaları istendi.

Yayınlanma: 04.10.2008 - 09:26
Abone Ol google-news

Muğla Meteoroloji İstasyon Müdürü Muzaffer Bora, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nün bugün meteorolojik uyarıda bulunduğuna işaret ederek, ''Halen tüm denizlerimizde hafif kuvvette esmekte olan rüzgar bu akşam saatlerinden itibaren kuvvetlenerek, yarın batı ve güneybatı (Lodos) yönlerden Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de 8 kuvvetinde (75 km/saat) fırtınaya, Güney Ege ve Akdeniz'de 7 kuvvetinde (60 km/saat) fırtınamsı rüzgara dönüşmesi bekleniyor'' dedi.

Kuvvetli rüzgarın, pazartesi günü Marmara ve Ege'de etkisini kaybedeceğine işaret eden Bora, ''Batı Karadeniz ve Akdeniz'de salı gününe kadar 7 kuvvetinde (60 km/saat) fırtınamsı rüzgar şeklinde devam etmesi bekleniyor. Fırtına nedeniyle denizcilerin ve ilgililerin, tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir'' ifadesini kullandı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan ''Meteorolojik Uyarı''da, yarın saat 03.00'ten itibaren 12 saat boyunca kıyı Ege (İzmir, Muğla, Aydın, Manisa) ile Marmara'nın güney ve batısında (Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, İstanbul ve Bursa illeri) gök gürültülü sağanak yağış ve fırtınanın beklendiği bildirildi. Vatandaşların, su baskını, ani sel, heyelan, yıldırım düşmesi, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesine karşı tedbirli olmaları istendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler