Yağış üzüme zarar verdi

TARİŞ Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, Ege Bölgesi'nde üzüm kurutma sezonunda erken başlayan ve aralıksız devam eden yağmurlar nedeniyle Alaşehir, Salihli, Sarıgöl ve Buldan ilçelerinin afet bölgesi ilan edilmesini istedi.

Yayınlanma: 04.10.2008 - 09:28
Abone Ol google-news

TARİŞ Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, yaptığı yazılı açıklamada, Manisa'ya bağlı Alaşehir, Sarıgöl, Salihli ve Denizli'ye bağlı Buldan ilçelerinde birçok üreticinin üzümleri kurutmak üzere sergiye koyduğunu, uzun süreli yağmur altında kalan üzümlerin çürüdüğünü ve kalitesini yitirdiğini, bir kısmının da sel sularına kapılarak zayi olduğunu belirtti.

35–40 bin ton civarında kuru üzümün sergide kaldığını ifade eden Türker, ''Sofralık yaş üzüm olarak satılmak üzere dalında bekletilen üzümler de büyük zarar gördü. Yaklaşık 50 bin dönüm alanda bulunan sofralık yaş üzümler sofralık niteliğini yitirdi ve telef oldu. Üzüm üreticimiz borçlarını ödeyemeyecek ve geçimini sağlayamayacak duruma düşerek mağdur olmuştur'' dedi.

Ali Rıza Türker, acilen bu bölgenin afet bölgesi ilan edilerek üreticilerin zararlarının tespiti amacıyla ilçe mülki idare amirleri tarafından hasar tespit komisyonlarının kurulması gerektiğini dile getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler